"Este o piatra pretioasa exceptionala", de o culoare deosebit de intensa, care capteaza lumina din toate unghiurile, a declarat expertul Jean-Marc Lunel, responsabil cu departamentul de bijuterii al casei Christie's la Geneva.

Acest diamant este cel mai valoros lot de la aceasta licitatie de bijuterii scumpe, organizata de casa Christie's la Geneva, in luna noiembrie a fiecarui an.

Diamantul portocaliu cantareste 14,82 de carate si are marimea unei migdale. Numele vanzatorului nu a fost comunicat, dar piatra pretioasa a fost gasita in Africa de Sud, scrie Mediafax.

Citeste si:

Vanzarea va avea loc in ajunul licitatiei organizate de Sotheby's, casa de licitatii rivala, care propune amatorilor cel mai mare diamant roz din lume, la un pret estimat de 60 de milioane de dolari.

Printre celelalte piese rare scoase la licitatie de casa Christie's fac parte un colier Van Cleef cu diamante ti smaralde - ce a apartinut printesei Fawzia din Egipt -, estimat la 3,7 milioane de dolari, brota "Coasta de Azur" creata de Anna Hu, estimata la 3,5 milioane de dolari, ti o cutie cu o sticla de whisky vechi de 45 de ani ti din care s-au fabricat doar 15 litri, estimata la 330.000 de dolari.