Municipalitatea si fanii au obtinut un imprumut in valoare de 1,8 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline) pentru a reamenaja partial mansarda de pe Brook Street, din Londra, unde Jimi Hendrix a locuit impreuna cu iubita sa Kathy Etchingham, incepand din 1968, relateaza Mediafax.
Noul muzeu va prezenta obiecte personale ale lui Jimi Hendrix si suvenire din cariera sa. De asemenea, cladirea va fi restaurata pentru a arata ca in perioada in care chitaristul a locuit acolo.
O placa comemorativa albastra dedicata artistului american Jimi Hendrix a fost amplasata pe casa din Londra in 1997.
Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, nascut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din istoria muzicii rock.
Stilul sau, nou la acea vreme, de a canta la chitara electrica a influentat majoritatea chitaristilor moderni. Din cauza vietii dezordonate, Hendrix a lasat in urma lui putine inregistrari de calitate, multe dintre discurile sale care circula pe piata fiind piratate din concerte. In 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Foto: Brook Street, © The Handel House Trust Ltd, londontown.com. Detalii despre proiect pe Handel House.org

Sursa foto: The Handel House Trust Ltd