Un lant rusesc de cafenele care taxeaza clientii in functie de timpul petrecut in locatie, insa ofera ceai si biscuiti gratis, a deschis o unitate in Londra. O cafea bauta pe fuga poate costa doar niste maruntis, scrie Telegraph.

Cafenelele Ziferblat, care au o strategie inedita de a taxa clientii – “totul este gratis, cu exceptia timpului pe care il petreci inauntru”, s-au dovedit a fi populare in Rusia. In tara de origine au fost deschise noua unitati in ultimii doi ani, care sunt vizitate de peste 30.000 de clienti lunar.

La intrarea in cafenea, clientii primesc un ceas cu alarma, isi noteaza ora sosirii, si pastreaza ceasul pe toata durata sederii. O taxa fixa de 1,8 lire sterline pe ora se aplica fiecarui client, indiferent cate cani de ceai sau alte produse consuma acesta.

Cafeneaua nu impune un timp minim de sedere, ceea ce inseamna ca o cafea bauta pe fuga poate costa doar niste maruntis.

In cafenelele Ziferblat clientii se servesc singuri de la aparate de cafea sau ceainice. Alte produse, precum gustari, fructe sau legume pot fi luate din bucatarie, iar clientii pot alege chiar sa isi spele farfuriile.

Citeste si:
C&W: Apetitul romanilor pentru cafenele urca piata la 5 MLD. euro
Cushman & Wakefield: Apetitul...

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii de la 5 To Go aduc un fond de investitii in afacere