13 Ianuarie 2014

Unde iesi la pranz in 2014: 10 restaurante pe care trebuie sa le incerci



De foarte multe ori ajungem sa ne intalnim cu diversi parteneri si colaboratori din business la masa. WALL-STREET.RO iti recomanda 10 restaurante pe care trebuie sa le incerci in acest an.

Italia in Bocca

Restaurantul Italia in Bocca, un local cu bucatarie italiana deschis in 2013 in zona Dorobanti din Capitala este un local extrem de elegant care te surprinde placut in permanenta: ca preparate, personal si decor.


Zabaione

In interiorul Zabaione, unul dintre cele mai frumoase si mai noi restaurante din Bucuresti, in Piata Charles de Gaulle, este liniste si in paralel cu racoarea salonului cu mobilier si materiale scumpe, de cea mai buna calitate, pluteste atmosfera specifica unui local cu bucatarie italieneasca fina.


Red Angus

Red Angus Steakhouse este unul dintre cele mai bune de acest gen din Bucuresti. In 2013, localul a fost reamenajat iar acum are un design mult mai dinamic.

Spatiul urmareste sa creeze impresia unui hambar construit din lemn vechi, de mai bine de 100 de ani, imbogatit cu simboluri clasice americane: dragostea pentru motociclete, farmecul unui aparat de pinball autentic, un tonomat, fascinatia de a petrece ca un cowboy modern, pe o sa, la bar.


Casa Mediterana

Casa Mediterana a fost o surpriza placuta in peisajul multitudinii de restaurante situate in apropiere de Parcul Herastrau.

Imediat cum am ajuns, am fost invitat foarte politicos la o masa, la umbra, intr-un colt ceva mai ferit. Muzica in surdina, coveruri dupa piese rock foarte cunoscute, trei-patru chelneri serviabili si impecabil imbracati roiau pe acolo desi nu erau la acea ora (circa 12 dupa-amiaza) decat 3-4 mese ocupate.

Spatios, mancare foarte buna si, de ce nu, umorul chelnerilor care, glumind, descriau mancarea ca fiind "un Rembrandt!". Serviciile sunt, intr-adevar, ireprosabile, pe masura preturilor insa - o supa cu fructe de mare costa 65 de lei, o salata cu fructe de mare costa 58 de lei in timp ce pastele costa peste 40 de lei.


Collage

Restaurantul Collage din Piata Victoriei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune din Bucuresti. Locul este extrem de confortabil, linistea este la ea acasa, iar mancarea este impecabila.


Piccolo Mondo

Piccolo Mondo este unul dintre cele mai bune restarante cu specific libanez din Bucuresti si un loc cu adevarat autentic. George Butunoiu scria acum cativa ani ca "ajunge sa te cucereasca prin autenticitate" Mancarea este buna, atmosfera placuta si personalul atent.


La Cantine de Nicolai

Despre La Cantine de Nicolai se pot spune multe. Este un loc simplu, cald, ascuns de rumoarea de zi cu zi si care in plus are o mancare foarte buna. Este un loc care nu emana opulenta asa cum o fac alte restaurante de lux din Bucuresti, dar in care esti servit impecabil cu preparate exceptionale si unde uneori pare foarte oportun sa discuti business, daca luam in calcul ca oficialii Adevaris si cei ai Mazars aici au discutat pentru prima data posibilitatea fuziunii care a avut loc anul trecut.


The Diplomat

Unul dintre restarauntele pe care le puteti vizita este cel al Clubului Diplomatilor, un restaurant care a marcat istoria culinara a Bucurestiului atat inainte cat si dupa '90. Pentru ca, ce-i drept, in urma cu zece ani daca voiai sa mergi intr-un loc recunoscut si cu o priveliste frumoasa...nu prea aveai multe optiuni.

In ultimii ani, restaurantul de pe malul lacului Herastrau a fost renovat in stil frantuzesc, iar de la redeschiderea de la finalul lui 2012 se numeste The Diplomat

“A fost refacut de curand de catre un grup de investitori care imi sunt prieteni si acum restaurantul are cu totul alt concept, spune o alta poveste. Este cu specific italienesc si se aseaza direct in prima linie a restaurantelor de top din Bucuresti. Inainte, cand eram la minister (n.red. ca purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, intre 2005 si 2007) eram obligati sa venim aici. Iar mancarea, ce sa spun… mai bine mancai acasa inainte”, spunea Corina Vintan in vara anului trecut la pranzul luat pentru Wall-Street.ro.

Un restaurant de top, pe care il puteti alege atat pentru o masa de afaceri cat si pentru o petrecere cu zeci sau chiar sute de persoane, dar si...cu preturi foarte "de top".

Fotograf: Mircea Dragos


Casa di David

Casa di David, situat pe malul lacului Herastrau, foarte frumos amenajat, unde multi oameni de afaceri cunoscuti obisnuiesc sa mearga frecvent.

Foto: Violeta Ciurel, unul dintre cei mai importanti manageri din asigurari, in Casa di David in cadrul unui interviu pentru Wall-Street Lunch.


Lacrimi si Sfinti

Lacrimi si Sfinti este un restaurant romanesc care reinterpreteaza usor traditionalul. Cu o atmosfera boema, muzica traditionala, o lumina indoita in subsol, o terasa care iti aminteste de prispa bunicii si un sentiment de countinuu spectacol.

"Restaurantul lui Dinescu" este o experienta.




Citeste si