10 Februarie 2014

O motocicleta Harley-Davidson a Papei Francisc, vanduta cu 241.500 de euro



Motocicleta Harley-Davidson daruita papei Francisc cu ocazia implinirii a 110 ani de la infiintarea marcii a fost vanduta, joi, pentru 241.500 de euro, intr-o licitatie organizata la Paris de casa Bonhams, conform AFP, citata de Mediafax.

Estimata initial la o suma cuprinsa intre 12.000 si 15.000 de euro, motocicleta vanduta joi este un model Dyna Super Glide pe care papa Francisc nu l-a condus niciodata, semnandu-se insa pe rezervor.

In luna octombrie 2013, papa Francisc a donat motocicleta asociatiei catolice Caritas Roma. Suma obtinuta in urma licitatiei este destinata renovarii cantinei populare si a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeste in jur de 1.000 de persoane fara adapost pe zi, potrivit publicatiei Le Figaro.

Papa Francisc a primit cadou doua motociclete Harley Davidson in luna iunie 2013, cu ocazia implinirii a 110 ani de la infiintarea cunoscutei marci americane. Cu acel prilej, papa Francisc a binecuvantat cateva sute de fani Harley Davidson, adunati in Piata Sf. Petru din Roma.

Cu o zi inaintea licitatiei de joi, motocicleta a putut fi admirata, alaturi de 300 de automobile de legenda, intr-o expozitie publica, la Grand Palais, unde au avut loc primele saloane automobilistice din Paris. La expozitie au fost prezentate, totodata, automobile Rolls-Royce, Facel Vega, Cadillac si Panhard, cu o vechime de aproximativ o suta de ani.



Citeste si