"Le vom trimite o factura, dat fiind faptul ca au folosit muzica noastra fara ca noi sa stim, ca arma impotriva unor persoane", a declarat Kevin "Ogre" Ogilvie, membru fondator al acestui grup rock pentru postul de televiziune CTV, scrie Mediafax.

Mai multe trupe REM, Rage Against the Machine sau Metallica au denuntat, inaintea Skinny Puppy, utilizarea muzicii lor, difuzate cu orele si la un volum dat la maxim, in celulele detinutilor de la Guantanamo, in enclava americana din Cuba.

Metallica a cerut Pentagonului in urma cu un an sa nu mai difuzeze piesele lor.

Skinny Puppy cere despagubiri Pentagonului pentru ca a "descarcat ilegal si a folosit muzica sa pentru a tortura oamenii", a explicat in urma cu cateva zile Kevin Ogilvie, intr-o inregistrare video pentru Huffington Post.

Potrivit cantaretului, muzica formatiei a fost folosita "de cel putin patru ori".

Citeste si:

Pentagonul a afirmat, la randul sau, ca nu a primit nicio factura din partea formatiei.

"Ne intrebam cum poate, in mod rezonabil, sa fie intocmita o astfel de factura si cum poate sa fie trimisa, cand ea se sprijina pe o plangere nefondata a unui anume fan anonim sau generata in urma unui zvon", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Pentagonului, Todd Breasseale.

El a sugerat ca acest lucru ar putea fi un siretlic al Skinny Puppy pentru a-si face publicitate gratuita.

Colonelul Todd Breasseale a amintit ca folosirea privarii de somn si manipularea senzoriala nu sunt autorizate in armata si interzise prin lege.

Sursa foto: Curte de inchisoare, Shutterstock