26 Mai 2014

Vacanta in Santorini: Prefer restaurantele cu localnici pentru a simti cu adevarat gustul tarii



Alexandru Oancea, marketing manager la compania VEKA Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii PVC, le povesteste cititorilor WALL-STREET.RO despre urmatoarea sa vacanta. Managerul spune ca printre cele mai importante lucruri intr-o vacanta este sa mergi in restaurante frecventate de localnici pentru ca acolo simti cu adevarat gustul tarii in care te afli.

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Desi nu m-am decis inca asupra destinatiei, stiu sigur ca vreau sa merg intr-un loc relaxant, care sa implice neaparat mare, soare si o umbrela de plaja. Dupa un an agitat, consider ca vacanta de vara trebuie sa aiba un obiectiv principal: destindere totala si recreere.

Sursa foto: Santorini/Shutterstock.com


Cum sa te simti de-al locului

"Rar mi se intampla sa ma reintorc in locurile in care am mai fost deja", sustine Alexandru Oancea, marketing manager la VEKA Romania, care prefera sa vada de fiecare data o noua destinatie din cauza timpului liber limitat.

"Imi place sa cunosc si sa discut cu localnicii, sa aflu cat mai multe detalii despre cultura si civilizatia lor. Prefer sa frecventez restaurantele in care pot gasi mai degraba localnici decat turisti, pentru ca acolo poti simti cu adevarat gustul tarii/orasului in care esti. Dar, desigur, atunci cand vizitez un oras nu pot sa ratez obiectivele emblematice", spune managerul despre preferintele sale in vacanta.

Sursa foto: Terasa in Santorini/Shutterstock.com


Trei lucruri de incercat in urmatorul concediu

Avand in vedere ca ma indrept mai ales catre o zona de plaja, nu pot sa ratez inotul (fie in mare, fie in ocean – in functie de zona), voleiul pe plaja si cititul sub umbrela. Dincolo de asta, mi-ar placea sa am timp sa vizitez cat mai mult si sa incerc mancarea specifica a tarii respective.

Nu s-a ivit niciodata oportunitatea de a incerca scuba diving si mi se pare o experienta pe care trebuie sa o traiesti macar o data in viata. Imi doresc ca in acest concediu sa fac lucrurile sa se intample.

Sursa foto: Scuba diving/Shutterstock.com


Ponturi pentru turisti: "Anturajul dicteaza destul de mult atmosfera"

Sfatul meu, pentru cei care calatoresc, este sa se documenteze destul de mult inainte de a lua decizia de a pleca intr-un anumit loc. Exista situatii in care oamenii decid in functie de ofertele agentiilor de turism – care sunt mai bine promovate, care au preturile cele mai bune. Si ajung acolo si nu sunt deloc multumiti – fie pentru ca vacanta respectiva nu raspunde nevoilor lor, fie ca locul nu este chiar asa cum arata in prezentarea agentiilor de turism. Dupa ce alcatuiesc o lista scurta de destinatii, merg in profunzime - sa aflu despre activitatile specifice locului, ce obiective turistice trebuie atinse, care este mancare specifica etc.

Un lucru pe care l-am invatat din timp este ca nu conteaza numai locatia, ci si cu cine mergi acolo. Anturajul dicteaza destul de mult atmosfera si este important sa te simti confortabil in vacanta, sa mergi cu oameni cu care impartasesti aceleasi valori si nevoi, cu care esti pe aceeasi lungime de unda. Vacanta este ultimul loc in care ai nevoie de disensiuni.

Sursa foto: Oameni care sar in apa/Shutterstock.com


Destinatia in care visati sa ajungeti

In Romania, ce nu am incercat pana acum si ma tenteaza destul de mult ar fi o vacanta pe tiparul agro-turistic. Sunt bucurestean 100% si sunt convins ca mi-ar prinde foarte bine cateva zile ferite de tumultul orasului si al vietii cotidiene.

Sursa foto: Marele Canion, Arizona, SUA/Shutterstock.com




Citeste si