Acest desen, un studiu pregatitor pentru tabloul "La Natività con San Giovanni" - aflat in galeria Buscot Park -, este in acelasi timp primul desen de Botticelli care va fi vandut dupa un secol, precum si singura lucrare de acest gen care se afla intr-o colectie privata, noteaza Mediafax. In afara de un album cu ilustratii pentru "Divina Comedie" a lui Dante Alighieri, s-au pastrat numai 12 desene de Botticelli, care sunt expuse toate in muzee, in afara de studiul reprezentandu-l pe Sfantul Iosif.

Desenul provine din colectia privata a Barbarei Piasecka Johnson, sotia regretatului John Seward Johnson, cofondatorul firmei de produse farmaceutice Johnson and Johnson. Sandro Botticelli (1445 - 1510) a fost unul dintre cei mai mari reprezentanti ai Renasterii italiene. Botticelli a fost un cercetator atent al sufletului omenesc, de aceea figurile pictate de el prezinta profunde sentimente umane.

In 1481, Papa Sixt al IV-lea il insarcineaza cu realizarea a trei fresce pentru Capela Sixtina, unde Sandro Botticelli lucreaza impreuna cu artisti exceptionali ca Domenico Ghirlandaio, Piero del Pollaiuolo si Pietro Perugino. Printre cele mai cunoscute tablouri ale sale se numara "Tanar cu medalie", "Adoratia magilor", "Nasterea lui Venus" si "Venus si Marte".