Un medicament administrat de doua ori pe zi unui numar de trei persoane cu chelie s-a dovedit a fi eficient, pacientii redobandindu-si podoaba capilara in cinci luni, iar medicii vor ca acesta sa devina tratamentul standard pentru aceasta afectiune, scrie dailymail.co.uk.

Un medicament care, administrat de doua ori pe zi, poate vindeca alopecia areata - o forma de cadere a parului - a fost descoperit de cercetatorii de la Columbia University Medical Centre din New York. Cei trei pacienti carora le-a fost administrat noul medicament si-au redobandit parul dupa numai cinci luni, iar medicii vor sa continue testele pentru a obtine, in cele din urma, impunerea acestuia ca tratament standard in cazul persoanelor care si-au pierdut parul din cauza acestei boli.

Aceasta boala afecteaza mai ales persoanele cu varsta intre 15 si 29 de ani si medicii spun ca este provocata de o problema a sistemului imunitar, care distruge foliculii de par. In prezent, nu exista un tratament pentru aceasta boala si, desi in cazul unor pacienti caderea parului din aceasta cauza este reversibila, altii raman toata viata cu chelie, scrie Mediafax.

Cercetatorii americani au reusit identificarea exacta a celulelor care distrug foliculii: celulele T. Apoi, au testat pe soareci mai multe tratamente despre care se stia ca inhiba activitatea acestor celule si rezultatul a fost ca animalele de laborator si-au regenerat blana.

Pasul urmator a fost administrarea unuia dintre aceste medicamente, ruxolitinib, in cazul a trei barbati a caror chelie afecta aproape tot scalpul. Au primit cate o pastila de doua ori pe zi si, in intervalul a patru pana la cinci luni, in cazul tuturor, parul s-a regenerat si a acoperit intreg capul.

"Testele pe pacienti umani au inceput recent, dar, daca rezultatele vor fi in continuare de succes si sigure, (tratamentul, n.r.) va avea o influenta pozitiva uriasa asupra vietii persoanelor cu aceasta afectiune", a declarat Dr Raphael Clynes, al carui studiu a fost publicat in Nature Medicine.

Totusi, trebuie precizat ca, desi acest tratament poate fi eficient in tratarea cheliei cauzate de alopecia areata, nu se poate presupune ca ar putea fi folosit in cazul cheliei tipice masculine (alopecia androgenica), subliniaza specialistii. Alopecia androgenica este o afectiune diferita, afecteaza doar barbatii, apare odata cu inaintarea in varsta si este provocata de testosteron, hormonul sexual masculin, care micsoreaza foliculii si blocheaza in cele din urma functionarea acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri