Biblioteca Institutului Cultural Roman (ICR) de la Viena, care cuprinde 11.000 de volume, in colectie regasindu-se exemplare in limba romana si traduceri in germana si franceza, va fi inaugurata, sambata, cu ocazia Zilei Limbii Romane, informeaza institutia din capitala Austriei.

Evenimentul organizat in parteneriat cu Ambasada Romaniei la Viena va incepe la ora 19.00 si va fi marcat, la sediul ICR Viena, prin intermediul spectacolului-lectura "Vrei sa fii prietenul lui Dumnezeu?", de Daniel Banulescu.

Biblioteca de la Viena cuprinde un numar de 11.000 de volume, 500 dintre acestea reprezentand donatia Editurii Polirom. In colectie se regasesc exemplare in limba romana si traduceri in limba germana si franceza, carti de fictiune si non-fictiune, albume de arta, dictionare, ghiduri turistice si carti pentru copii.

Biblioteca si sala de lectura de la ICR Viena vor fi deschise zilnic, de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 17.00. Cititorii vor avea posibilitatea de a gasi lista volumelor pe pagina de internet a ICR Viena, www.rkiwien.at, incepand din 1 septembrie.

Daniel Banulescu este laureat al premiului european de poezie acordat de orasul Münster, distinctie pe care a primit-o impreuna cu traducatorul si scriitorul Ernest Wichner. De asemenea, Daniel Banulescu este laureat al premiului pentru roman al Academiei Romane. Lucrarile sale au fost traduse in limbile germana, engleza, franceza, olandeza, maghiara, bulgara, sarba, ceha, slovena si suedeza, scrie Mediafax.

Citeste si:
Hotii au spart un chiosc de ziare. Au furat...carti
Hotii au spart un chiosc de...

Daniel Banulescu va fi prezent la eveniment, aflandu-se in perioada august-septembrie la Viena ca rezident in cadrul programului Writers-in-Residence al quartier21.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in februarie 2013, cu 312 voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si cinci abtineri, proiectul de lege care instituie ziua de 31 august drept Ziua Limbii Romane. Ziua Limbii Romane este sarbatorita pe 31 august si in Republica Moldova.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Un vehicul autonom fara sofer a lovit un pieton in Viena