22 de fantani vor prinde viata in cadrul celui mai frumos spectacol multimedia sustinut de Zoli Toth Band. Cu ocazia aniversarii a 555 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova Bucuresti, invita bucurestenii Vineri, 19 septembrie 2014, incepand cu ora 19:00, sa participe la inaugurarea primei etape a proiectului „Fantani Arteziene Bucuresti”.

Demarate in luna mai a acestui an, lucrarile de reabilitare si modernizare au vizat un numar de 22 de fantani situate pe doua tronsoane: Tronson 1: Piata Unirii (5 fantani) si Tronson 2: Piata Unirii - Piata Constitutiei/Palatul Parlamentului (17 fantani). Lucrarile au constat in inlocuirea si modernizarea/automatizarea totala a instalatiilor de apa ale fantanilor, reabilitarea/inlocuirea partilor ornamentale ale acestora, montarea instalatiilor de lumini, sunet si a senzorilor.
Toate fantanile vor fi controlate de la distanta, folosindu-se sistemul Scada. Muzica, jetul de apa si culorile vor fi de asemenea controlate de la distanta.
Sistemul de iluminare al fantanilor este unul versatil, actionat si controlat cu ajutorul unui soft, ce poate reda aproape toate culorile din spectrul ROGVAIV. Tot prin intermediul acestui soft, fantanile arteziene pot fi programate astfel incat jocul jeturilor de apa si al luminilor sa fie corelat cu orice piesa muzicala.
O alta noutate adusa de acest proiect este denumirea fantanilor reabilitate pana la acest moment: Tronsonul 1 - cu nume simbolice inspirate de istoria orasului, iar Tronsonul 2 – Anotimpurile anului.
Tronson 1 – Piata Unirii - format din 5 fantani vor purta numele:
Fantana – A.I. Cuza
Fantana – Grigore I. Ghica
Fantana Centrala – Fantana lui Bucur
Fantana – Emilian Pache Protopopescu
Fantana – Constantin Brancoveanu
Tronsonul 2 - Piata Unirii - Piata Constitutiei/Palatul Parlamentului - format din 17 fantani ce se vor grupa astfel:
Fantanile Iernii – 4 fantani
Fantanile Toamnei – 4 fantani
Fantanile Verii – 4 fantani
Fantanile Primaverii – 4 fantani

1 Fantana aniversara “Vlad Tepes - Bucuresti 555”;

Participantii la eveniment vor primi din partea organizatorilor o brosura informativa despre istoria Bucurestiului si a personalitatilor marcante ce si-au pus amprenta asupra capitalei, o data cu trecerea timpului.
Investitia pentru lucrarile de reabilitare/modernizare si extindere a fantanilor din zona Unirii este integral suportata de Apa Nova Bucuresti.
Evenimentul este sustinut printr-un spectacol live multimedia de catre Zoli Toth Project, in cadrul proiectului «Bach in showbiz », pe teme de muzica clasica, pop, rock, jazz si folclor romanesc, propuse de compozitorul Adrian Enescu.

Biroul de Presa,