Australianul s-a nascut fara cele patru membre din cauza unei afectuni congenitale rare, sindromul tetra-amelia. Cu toate acestea, in ultimii 15 ani a reusit sa devina un model de inspiratie pentru milioane de oameni. Calatoreste in multe tari de pe glob, vorbeste pe stadioane in fata a 100.000 de persoane, intalneste lideri importanti si scrie carti care dispar repede de pe rafturi, scrie revista People.

"Iubeste-te pe tine insuti, indrazneste sa ai visuri mari, nu renunta si nu uita ca speranta este totul", este mesajul pe care Nick vrea sa il transmita oamenilor in cadrul conferintelor sale.

Citeste si:

Nick se deplaseaza cu un scaun cu rotile motorizat pe care il controleaza cu ajutorul unui joystick, cu cele doua degete lipite de bust.

Nimic nu se compara cu o imbratisare.

El a inceput sa vorbeasca in fata oamenilor cand avea 17 ani si a crescut cu speranta ca intr-o zi isi va gasi dragostea, cu toate ca se intreba mereu "Cine ar vrea sa se casatoreasca cu mine?". In ultima lui carte, "Love without limits" (trad. "Iubire fara limite"), Nick descrie relatia cu cea care i-a devenit sotie in 2012, Kanae Miyahara, in varsta de 26 de ani, dar si drumul catre paternitate. Cei trei locuiesc acum in Los Angeles.

De altfel, sotia si imbratisarea fiului sau sunt cele doua miracole din viata lui, spune el. "Nimic nu se compara cu o imbratisare. Pentru mine, este un sentiment de bucurie, de plenitudine, un cerc complet pentru cineva care candva nu avea nicio speranta", explica Nick.

Sursa foto: Nick Vujicic/ Shutterstock.