Gonaci din randul localnicilor si vanatori s-au adunat, sambata dimineata, la intrarea pe fondul de vanatoare, unde li s-a facut un instructaj. Vanatoarea de mistreti se va desfasura pe parcursul a doua goane.Doi medici de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor se afla pe domeniul de vanatoare de la Balc, pentru a face analize mistretilor care vor fi impuscati.

”Vanatoarea a inceput. Noi avem acolo o echipa de doi medici care recolteaza probe si le va analiza, impreuna cu medicul concesionar din Balc, care are contract cu asociatia de vanatoare a domnului Tiriac”, a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, Remus Motoc.

Conform traditiei, participantii la vanatoare vor participa, sambata seara, la o petrecere cu mancare traditionala romaneasca. Duminica, in ultima zi a vanatorii, este programata o singura goana, iar dupa pranz invitatii lui Ion Tiriac vor pleca.

Citeste si:

Omul de afaceri Ion Tiriac si invitatii acestuia au aterizat, in cursul zilei de vineri, pe Aeroportul Oradea. Initial, era programat ca acestia sa aterizeze la Debretin, in Ungaria, insa din cauza conditiilor meteo s-a ales aeroportul oradean. Desi vanatoarea de la Balc a avut loc, in ultimii noua ani, in luna ianuarie, acum Ion Tiriac a devansat data organizarii evenimentului, o explicatie putand fi aceea ca in 2015 expira contracul de concesiune pe care omul de afaceri il are pentru domeniul cinegetic. Domeniul de la Balc se intinde pe 150 de hectare, fiind concesionat de Ion Tiriac in anul 2002.

In ianuarie 2014, la vanatoare au participat printul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Frantz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf - cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrand impreuna cu Vladimir Putin. Prima vanatoare de la Balc a avut loc in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.

Sursa foto: MediafaxFoto