Mai multe obiecte rare care au apartinut actritei Marilyn Monroe, premierului britanic Winston Churchill si dictatorului nazist Adolf Hitler, estimate la peste 10 milioane de dolari, vor fi scoase la vanzare cu ocazia unei licitatii care va avea loc anul viitor, informeaza bbc.com.

Colectionarul privat David Gainsborough Roberts si-a petrecut intreaga viata adunand diverse opere de arta, dar si obiecte care au apartinut unor vedete de calibru de la Hollywood, precum actrita Marilyn Monroe, si tablouri pictate de Winston Churchill. "Colectionez diverse obiecte de multi ani, iar acum am ajuns la varsta de 70 de ani. Nu am sotie, nici copii, asadar m-am gandit sa vand anumite lucruri", a spus el, potrivit Mediafax.

David Gainsborough Roberts spune ca va folosi banii pe care ii va obtine organizand diverse actiuni de caritate. Colectia sa include pistoale folosite de Billy the Kid, picturi de Winston Chruchill si Adolf Hitler si rochii purtate de Marilyn Monroe.

Expert in obiecte care au apartinut actritei Marilyn Monroe, David Gainsborough Roberts a dezvaluit ca licitatia va fi organizata anul viitor, in jurul datei la care se vor implini 90 de ani de la nasterea vedetei americane.

Este putin probabil ca obiectele semnate de Hitler si alte obiecte din perioada celui de-Al treilea Reich sa se vanda in Marea Britanie. Banii care vor fi obtinuti din aceasta licitatie vor fi donati unor familii nevoiase, vor asigura traiul la batranete al colectionarului si vor reveni unor asociatii de caritate de pe Insula Jersey, o posesiune britanica din Canalul Manecii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri