1. Nu intelegi cu "functioneaza" banii

Banii nu reprezinta un subiect complicat, dar putini par sa inteleaga cu adevarat cum functioneaza. Sigur, poti da vina pe sistemul de invatamant sau chiar pe proprii parinti, dar responsabilitatea iti apartine. Tu trebuie sa iti dai seama cum sa faci bani, cum sa-i pastrezi si cum sa-i investesti.

Milionarii au inteles faptul ca banii nu sunt ceva care a fost descoperit, castigat, sau creat din intamplare, cum nici bogația nu reprezinta un accident, ci o actiune. Construirea unei averi este cel mai grandios joc din lume, iar daca vrei sa castigi, trebuie sa inveti regulile. Asadar, trebuie sa studiezi.

Poti incepe cu o serie de carti care au facut istorie, precum:

2. Nu pui valoare pe educatia ta

Daca esti deja antreprenor, stii deja ca 25 de ore pe zi nu iti sunt niciodata suficiente pentru a rezolva ceea ce este de facut. Asta este viata de antreprenor si intotdeauna ceva anume trebuie sacrificat, precum instruirea personala continua, ceea iti afecteaza grav sansele de a deveni milionar. Oamenii bogati nu se opresc niciodata din a invata, in ciuda activitatii lor.

Cand este ultima data cand ti-ai programat un "timp de invatare"?

3. Cheltui mai mult decat castigi

Ce faci cu venitul disponibil in plus din fiecare luna? Nu-ti ramane nimic? Seful tau nu te plateste suficient? Compania ta nu a intrat pe profit inca? Dar, sa recunoastem: cheltuielile tale sunt prea mari. Nu conteaza cat de mult castigi. Toata lumea traieste dupa posibilitati. Ai putea face 2.000 lei pe luna sau 20.000 lei pe luna, dar poti fi la fel de nemultumit.

Citeste si:

Milionarii au luat o decizie importanta: sa traiasca cu mai putin decat castiga. In loc sa-si ridice standardul de viata de fiecare data cand castiga ceva mai mult, acestia aleg mai degraba sa puna banii in plus sa lucreze pentru ei prin diferite investitii, precum actiuni, imobiliare sau alte active.

Scoate extrasele pentru contul tau bancar din ultimele trei luni. Analizeaza pentru ce ai cheltuit fiecare leu si organizeaza intreaga lista in categorii. Apoi, creeaza un buget pentru cheltuielile viitoare.

4. Nu colectionezi active

Un loc de munca nu te va face bogat prea curand. Cum iti poti construi bogatia atunci? Poti incepe sa colectezi active. Un activ este definit drept o resursa cu valoare economica pe care un individ, corporatie sau tara il detine sau controleaza cu speranta ca aceasta va oferi beneficii viitoare. Milionarii colecteaza active. Tu?

Un activ ar putea fi reprezentat de o afacere profitabila, un portofoliu de valori mobiliare in crestere sau investitii in bunuri imobiliare (nu toate imobiliare sunt totusi o investitie profitabila, ci ceea ce faci cu activul conteaza). Masina ta nu este un activ. Nici acel gadget electronic nou de pe bratul tau nu reprezinta un avantaj. Casa ta, de asemenea, nu este chiar un avantaj.

Toate acestea reprezinta doar surse de datorii care te "jefuiesc" de avere pe viitor. Inceteaza sa mai colectezi astfel de lucruri si incearca sa te concentrezi pe active care vor face bani pentru tine pe termen lung.

Sursa foto: Cum sa ajungi milionar / Shutterstock