Vacante de relaxare pe Riviera franceza, donatii uriase pentru acte de caritate si o pensionare anticipata fara griji. Acestea sunt lucrurile la care oamenii se gandesc, de regula, odata ce aud cuvantul "milionar". Probabil ca nu vei experimenta aceste trairi daca nu vei inlatura din viata ta patru obstacole. Acestea iti blocheaza calea spre statutul de "milionar", scrie Entrepreneur.com.

1. Nu intelegi cu "functioneaza" banii

Banii nu reprezinta un subiect complicat, dar putini par sa inteleaga cu adevarat cum functioneaza. Sigur, poti da vina pe sistemul de invatamant sau chiar pe proprii parinti, dar responsabilitatea iti apartine. Tu trebuie sa iti dai seama cum sa faci bani, cum sa-i pastrezi si cum sa-i investesti.

Milionarii au inteles faptul ca banii nu sunt ceva care a fost descoperit, castigat, sau creat din intamplare, cum nici bogația nu reprezinta un accident, ci o actiune. Construirea unei averi este cel mai grandios joc din lume, iar daca vrei sa castigi, trebuie sa inveti regulile. Asadar, trebuie sa studiezi.

Poti incepe cu o serie de carti care au facut istorie, precum:

2. Nu pui valoare pe educatia ta

Daca esti deja antreprenor, stii deja ca 25 de ore pe zi nu iti sunt niciodata suficiente pentru a rezolva ceea ce este de facut. Asta este viata de antreprenor si intotdeauna ceva anume trebuie sacrificat, precum instruirea personala continua, ceea iti afecteaza grav sansele de a deveni milionar. Oamenii bogati nu se opresc niciodata din a invata, in ciuda activitatii lor.

Cand este ultima data cand ti-ai programat un "timp de invatare"?

3. Cheltui mai mult decat castigi

Ce faci cu venitul disponibil in plus din fiecare luna? Nu-ti ramane nimic? Seful tau nu te plateste suficient? Compania ta nu a intrat pe profit inca? Dar, sa recunoastem: cheltuielile tale sunt prea mari. Nu conteaza cat de mult castigi. Toata lumea traieste dupa posibilitati. Ai putea face 2.000 lei pe luna sau 20.000 lei pe luna, dar poti fi la fel de nemultumit.

Milionarii au luat o decizie importanta: sa traiasca cu mai putin decat castiga. In loc sa-si ridice standardul de viata de fiecare data cand castiga ceva mai mult, acestia aleg mai degraba sa puna banii in plus sa lucreze pentru ei prin diferite investitii, precum actiuni, imobiliare sau alte active.

Scoate extrasele pentru contul tau bancar din ultimele trei luni. Analizeaza pentru ce ai cheltuit fiecare leu si organizeaza intreaga lista in categorii. Apoi, creeaza un buget pentru cheltuielile viitoare.

4. Nu colectionezi active

Un loc de munca nu te va face bogat prea curand. Cum iti poti construi bogatia atunci? Poti incepe sa colectezi active. Un activ este definit drept o resursa cu valoare economica pe care un individ, corporatie sau tara il detine sau controleaza cu speranta ca aceasta va oferi beneficii viitoare. Milionarii colecteaza active. Tu?

Un activ ar putea fi reprezentat de o afacere profitabila, un portofoliu de valori mobiliare in crestere sau investitii in bunuri imobiliare (nu toate imobiliare sunt totusi o investitie profitabila, ci ceea ce faci cu activul conteaza). Masina ta nu este un activ. Nici acel gadget electronic nou de pe bratul tau nu reprezinta un avantaj. Casa ta, de asemenea, nu este chiar un avantaj.

Toate acestea reprezinta doar surse de datorii care te "jefuiesc" de avere pe viitor. Inceteaza sa mai colectezi astfel de lucruri si incearca sa te concentrezi pe active care vor face bani pentru tine pe termen lung.

Sursa foto: Cum sa ajungi milionar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri