Oamenii irezistibili nu cauta in mod constant sa fie validati pentru a se simti valorosi, deoarece sunt suficient de increzatori in ei insisi. Acesti oameni sunt sufletul fiecarei petreceri, sunt cei la care apelezi atunci cand ai nevoie de ajutor, de un sfat sau de o companie mai mult decat placuta. Sunt oameni pe care pur si si simplu nu te saturi sa-i privesti, sa-i asculti sau sa-i admiri si sa te intrebi: “Oare ce ii face atat de irezistibili?”

Secretele oamenilor irezistibili

1. Trateaza pe toata lumea cu respect

Indiferent ca interactioneaza cu o persoana importanta, un client sau cu persoana care ii serveste, oamenii irezistibili sunt politicosi si respectuosi. Ei fac acest lucru pentru ca sunt constienti ca nu le sunt superiori celor din jur.

2. Urmeaza regula de platina

Nu toti oamenii isi doresc sa fie tratati in acelasi fel, iar in cazul acesta regula de aur “trateaza-i pe ceilalti in felul in care iti doresti sa fii tratat” nu se aplica intotdeauna. Oamenii sunt motivati de lucruri diferite, in timp ce o persoana adora recunoasterea publica, alta uraste sa fie in centrul atentiei. Persoanele irezistibile stiu sa-i citeasca foarte bine pe cei din jur si se adapteaza comportamentului si stilului lor facandu-i sa se simta confortabil. In concluzie, ei aplica regula de platina: trateaza-i pe ceilalti asa cum isi doresc sa fie tratati.

3. Nu sunt adeptii discutiilor de complezenta

Nu exista nicio modalitate mai sigura de a preveni conexiunea emotionala cu cineva decat printr-o discutie de complezenta. Oamenii cu adevarat irezistibili stiu cum sa creeze o conexiune cu celelalte persoane si gasesc profunzimea si in discutiile mai scurte sau cele de zi cu zi. Interesul lor autentic pentru alte persoane ii face sa puna mult mai usor intrebari bune si sa descopere alte aspecte importante din viata interlocutorului.

4. Se concentreaza pe oameni mai mult decat pe altceva

Persoanele irezistibile poseda un interes autentic fata de cei din jurul lor. Ca urmare, ei nu petrec tot timpul gandindu-se doar la propria persoana si nu sunt obsedati de ideea de a fi placuti, ci se concentreaza pe ceilalti. Acest lucru face ca irezistibilitatea lor sa para atat de naturala. Pentru a reusi sa faci asta, incearca sa lasi telefonul deoparte si sa te concentrezi la persoana din fata ta, la ceea ce iti spune, si nu la ce raspuns sa dai. Cand oamenii se deschid in fata ta, continua cu intrebari deschise pentru a-i face sa capete mai multa incredere.

5. Nu se straduiesc prea tare

Oamenii irezistibili nu domina conversatia cu povesti despre inteligenta si succesul lor. Ei nu sunt tentati sa se laude singuri, tocmai pentru ca stiu cat de neplacuti sunt oamenii care se chinuie prea mult sa fie admirati de ceilalti.

6. Cunosc diferenta dintre fapte si opinii

O alta calitate ce ii face irezistibili, este faptul ca stiu cum sa se descurce cu subiecte controversate, intr-o maniera echilibrata si delicata. Nu evita sa-si spuna opiniile, dar sunt constienti ca acestea sunt doar opinii, nu fapte. Mai mult decat atat, ei realizeaza ca fiecare poata sa vada lucrurile intr-un mod diferit.

7. Sunt autentici

Persoanele irezistibile sunt sincere, ofera incredere si se arata asa cum sunt de fapt, deoarece stiu ca nimeni nu agreaza oamenii falsi.

8. Au integritate

Integritatea este un concept simplu, dar din pacate dificil de practicat. Oamenii cu integritate sunt irezistibili deoarece evita sa-i vorbeasca de rau pe ceilalti, fac ceea ce trebuie chiar daca doare si incearca sa fie mai buni in fiecare zi.

9. Zambesc

Oamenii reactioneaza in mod natural la ceea ce se reflecta prin limbajul corpului. Daca vrei ca ceilalti sa te gaseasca irezistibil, zambeste in timpul conversatiilor, iar ei iti vor intoarce inconstient favoarea si se vor simti extraordinar in preajma ta.

10. Fac un efort sa arate cat mai bine

Exista o diferenta extrem de mare intre a fi prezentabil si a fi vanitos. Persoanele irezistibile inteleg ca a face un efort sa arati cat mai bine este comparabil cu a-ti curata casa inainte sa primesti un musafir. Este un semn de respect fata de ceilalti. Insa, odata ce s-au facut prezentabili inceteaza sa se gandeasca doar la asta si sa faca tot posibilul sa iasa in evidenta.

11. Au gasit motive pentru a iubi viata

Oamenii irezistibili nu au zane care plutesc in jurul lor sporindu-le farmecul. Ei detin pur si simplu anumite calitati atragatoare, pe care oricine le poate adopta. Ei se gandesc la ceilalti mai mult decat se gandesc la ei insisi si ii fac sa se simta placuti, respectati, intelesi, observati. Aminteste-ti: cu cat te vei concentra mai mult asupra altora, cu atat vei fi mai irezistibil.

Ce alte calitati ii fac pe oameni irezistibili?

Articol realizat de Dr. Travis Bradberry co-autorul bestselling-ului "Emotional Intelligence" si cofondator al TalentSmart, principalul furnizor mondial de teste de inteligenta emotionala si de formare.

Sursa: linkedin.com

Foto maine:
persoana irezistibila, Shutterstock