Cea de-a doua editie a Fête de la Gastronomie, manifestare care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 24 - 28 septembrie, in Bucuresti, printr-o serie de evenimente care vor avea loc in 31 de localuri, hypermarketuri si o librarie, conform Mediafax.

Restaurantele, hotelurile, barurile, patiseriile, hypermarketurile si libraria care iau parte la aceasta sarbatoare organizeaza si brunch-uri, ateliere de oenologie si propun oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail.

Cu ocazia Fête de la Gastronomie 2015, vor fi prezenti in Romania, la diferite evenimente, John Euvrard, care timp de 15 ani a fost prim somelier al maestrului bucatar Paul Bocuse si, in 2007, a fost ales Somelierul Anului in Franta, Chef Simone Zanoni, de la restaurantul Gordon Ramsay au Trianon de la Versailles, cotat cu doua stele Michelin, si adjunctul acestuia, Giacomo Seregni.

Pentru data de 27 septembrie, Institutul Francez din Romania isi va deschide portile si propune activitati interactive pentru copii si degustari de produse cu specific frantuzesc. In plus, un show culinar special la care vor participa mai multi maestri bucatari romani, dar si invitatul special Simone Zanoni, va avea loc la Metro Gastronomy Competence Center, pe 24 septembrie, de la ora 9.00.

In contextul in care la Paris se va organiza, intre 30 noiembrie si 11 decembrie, cea de-a 21-a Conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice - Paris Climat 2015 - libraria Humanitas Cismigiu gazduieste o masa rotunda pe tema risipei alimentare si a noilor modalitati de productie si consum intitulata "Paris Climat 2015: Consumul responsabil de la agricultura la gastronomie. Cum sa fim creativi?", pe 27 septembrie, de la ora 11.00.

Citeste si:
VIDEO retailDetail: De ce lanturile de retail isi deschid restaurante
VIDEO retailDetail: De ce tot...

Evenimentele sunt organizate de Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France, alaturi de partenerii lor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Tururi virtuale în Israel: CINCI locuri pe care le poți vizita cu doar un click
Setari Cookie-uri