Cand vine vorba de numele copiilor lor, primele optiuni al parintilor romani se indreapta spre cateva prenume populare in Romania, precum Maria si Elena sau Andrei si David. Sunt insa si persoane care vor sa aleaga pentru nou-nascut un nume unicat. wall-street.ro iti prezinta cele mai rare nume de copii atribuite in 2015.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Directia pentru Evidenta Persoanelor, in prima parte a anului 2015, au fost atribuite o serie de nume doar cate unui copil.

Optiunile parintilor variaza de la nume inspirate din istoria egipteana (Ra), la diminutive amuzante (Strugurel), pana la substantive comune banale (Eleva).

Lista celor mai rare prenume din Romania in 2015

Prenume masculin Prenume feminin
Anachise Agaftea
Andone Ala
Andreial Amara
Andru Betania
Gusti Carmela
Harald Costelia
Lupu Delinda
Martian Eleva
Mesian Iona
Patriciu Joli
Ra Mady
Red Odrida
Sidonel Fofia
Strugurel Runa
Trandafir Zica

In prima jumatate a anului 2015 s-au nascut circa 66.000 de copii, in scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand numarul total se ridica la peste 77.000 de nou-nascuti. In 2014 au fost inregistrati in total 191.502 copii.

Sursa foto: prenume, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri