Actorul si activistul Woody Harrelson revolutioneaza industria prelucrarii lemnului, schimband modalitatea de realizare a hartiei. Harrelson si partenerul sau de afaceri, ecologistul Jeff Golfman, introduc Step Forward Paper, hartia realizata in proportie de 80% din deseuri de paie de grau si 20% din fibra lemnoasa.

Lansat in 2013, Step Forward Paper este un proiect ambitios al ecologistului Jeff Golfman, la care acesta a lucrat timp de 14 ani. Sustinuta de partenerul si activistul de mediu Woody Harrelson, compania isi propune sa reduca in timp cantitatea de fibra lemnoasa folosita, realizand hartie exclusiv din paie de grau, potrivit Financial Post.

Woody Harrelson este cunoscut pentru pozitia sa impotriva defrisarii. „Dintotdeauna am fost ingrijorat ca hartia provine din padure. Step Forward Paper reprezinta un avantaj real pentru paduri, dar si pentru fermieri si o sa fie grozav pentru viitorul nostru”.

Realizata din resturi de paie de grau, hartia este primul produs sustenabil care ajunge pe rafturile supermarketurilor din America de Nord. De la lansarea Step Forward Paper din 2013 si pana in prezent au fost salvati 35.563 de copaci, adica de 49 ori mai mult decat inaltimea muntelui Everest sau de marimea a 67 de terenuri de fotbal sau avand greutatea a 296 de camioane incarcate.

Citeste si:
"Jocurile foamei: Sfidarea", cel mai vizionat film in...
"Jocurile foamei: Sfidarea",...

Cum vi se pare aceasta idee de afaceri cu potential revolutionar?

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri