Actorul si activistul Woody Harrelson revolutioneaza industria prelucrarii lemnului, schimband modalitatea de realizare a hartiei. Harrelson si partenerul sau de afaceri, ecologistul Jeff Golfman, introduc Step Forward Paper, hartia realizata in proportie de 80% din deseuri de paie de grau si 20% din fibra lemnoasa.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Lansat in 2013, Step Forward Paper este un proiect ambitios al ecologistului Jeff Golfman, la care acesta a lucrat timp de 14 ani. Sustinuta de partenerul si activistul de mediu Woody Harrelson, compania isi propune sa reduca in timp cantitatea de fibra lemnoasa folosita, realizand hartie exclusiv din paie de grau, potrivit Financial Post.

Woody Harrelson este cunoscut pentru pozitia sa impotriva defrisarii. „Dintotdeauna am fost ingrijorat ca hartia provine din padure. Step Forward Paper reprezinta un avantaj real pentru paduri, dar si pentru fermieri si o sa fie grozav pentru viitorul nostru”.

Realizata din resturi de paie de grau, hartia este primul produs sustenabil care ajunge pe rafturile supermarketurilor din America de Nord. De la lansarea Step Forward Paper din 2013 si pana in prezent au fost salvati 35.563 de copaci, adica de 49 ori mai mult decat inaltimea muntelui Everest sau de marimea a 67 de terenuri de fotbal sau avand greutatea a 296 de camioane incarcate.

Cum vi se pare aceasta idee de afaceri cu potential revolutionar?

Statul va pierde pana la 6,5...
Citeste si: Statul pierde pana la 6,5 mil euro daca Dragnea da padurile Bisericii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum arata palatul eclectic de 2,5 mil euro din centrul Bucurestiului