Compania Rolex nu este cunoscuta numai pentru faptul ca pune la dispozitie ceasuri de calitate; aceasta le ofera clientilor sai si sentimentul reusitei.

Ceasurile Rolex au devenit un simbol al unui statut social ridicat datorita rafinamentului si performantei lor. Calitatea lor este mereu imbunatatita de una dintre acele companii cu o reputatie ireprosabila.

Potrivit Forbes.com, Institutul pentru Reputatie a realizat un studiu in anul 2014 care arata ca Rolex se afla printre firmele cele mai apreciate de catre consumatorii din intreaga lume. “Ceea ce au in comun aceste companii este (…) abilitatea de a furniza povesti” pline de valoare pentru consumatorii care vor sa faca parte din comunitatea dezvoltata in jurul brandurilor respective.

Carui fapt se datoreaza succesul companiei mai exact?

Reteta succesului de care se bucura Rolex este mult prea complexa pentru a fi prezentata in intregime. Insa, un lucru este cert: firma a continuat sa investeasca in ceasurile Rolex, ajungand sa detina in prezent laboratoare special create pentru a se ocupa cu cercetarile stiintifice care au descoperit de-a lungul timpului tehnici de manufacturare mai eficiente.

Conform jurnalistului Ariel Adams care a vizitat cateva dintre fabricile Rolex din Elvetia, firma foloseste probabil una dinte cele mai sofisticate tehnologii de fabricare a ceasurilor. Insa, o parte din asamblarea ceasurilor este realizata manual. Urmatorul videoclip facut de Watchfinder ne arata cat de complicat este procesul prin care expertii reasambleaza manual componentele ceasului Rolex Submariner, unul dintre cele mai populare produse ale companiei.

Ceasurile Rolex si povestea din spatele marcii de lux

Intr-o perioada in care riscurile in afacerile mai putin conventionale erau destul de mari (in acele vremuri erau la moda ceasurile de buzunar), Hans Wildorf si partenerul sau Alfred Davis si-au facut curaj sa infrunte aceasta provocare: aveau sa puna bazele uneia dintre cele mai renumite marci de lux.

Totul se intampla in 1905 in Londra, cand Wildorf si Davis au decis sa lanseze o afacere care presupunea importul de componente pentru ceasuri. Inainte de a se indrepta spre aceasta cale, Wildorf a lucrat ca ucenic la o companie elvetiana care se ocupa cu exportul de ceasuri.

Dupa cativa ani de la infiintarea Rolex au aparut si rezultatele mult asteptate: ceasurile lui Wildorf primesc primul certificat oficial din lume pentru un cronometru de mana; apare si prima carcasa de ceas rezistenta la apa din lume.

Cum poti recunoaste ceasurile contrafacute?

  • Ai de-a face cu o copie a ceasului Rolex daca acesta are o carcasa transparenta;
  • Data este marita de 1.5 ori si nu de 2.5 ori cum ar fi trebuit din cauza faptului ca este posibil ca in locul lupei sa fie folosita sticla;
  • Copiile nu dispun de holograma pe care apare sigla Rolex si un anumit numar;
  • Ceasurile false fie nu au afisat simbolul coroanei Rolex, fie dispun de o reprezentare de calitate proasta a acesteia;
  • Adancimea numarului de serie gravat pe ceas este superficiala.

Nu oricine isi permite luxul de a achizitiona un astfel de ceas. Cu toate acestea, iti prezentam topul celor mai scumpe dar si al celor mai ieftine ceasuri Rolex . Informatiile legate de pretul lor au fost preluate de pe site-ul Watchfinder.co.uk.

Top cele mai scumpe ceasuri Rolex

1. Rolex Daytona

Ceas Rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Ceasul are un diametru de 40 mm, o carcasa si bratara de platina si un cadran Ice Blue Diamond. Acesta a fost numit dupa un oras din Florida asociat cu viteza datorita faptului ca este renumit pentru cursele de masini care au loc acolo.

Pret: 54.000 euro

2. Ceasuri Rolex Day-Date

Ceas Rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Rolex Day-Date este unul dintre cele mai pretigioase ceasuri ale companiei, fiind lansat pe piata in anul 1956. Este primul ceas de mana care afiseaza si ziua exacta si are un diametru de 36 mm, o carcasa de aur cu diamante si un cadran Bull’s Eye Diamond, bratara fiind tot din aur.

Pret: 52.000 euro

3. Rolex Datejust (Editie speciala)

Ceas Rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Acest ceas are un diametru de 36 mm, o carcasa de 18 carate din aur alb iar coronita din jurul cadranului cu diamante este ornata cu baghete negre de safir. Bratara este din piele de rechin si cauciuc.

Pret: 37.000 euro

4. Rolex Datejust (Pearlmaster)

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Rolex Pearlmaster are un diametru de 29 mm, o carcasa si o bratara din aur alb cu diamante. Cadranul este plin de safire, diamante si rubine: combinatia perfecta de performanta si eleganta.

Pret: 35.700 euro

5. Ceasuri Rolex Sky-Dweller

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Originalitatea acestui ceas consta in faptul ca utilizatorul sau poate seta ora pentru doua zone distincte de pe glob. Ceasul dispune de o carcasa si o bratara din aur alb si un cadran Ivory Roman Numeral. Diametrul este de 42 mm.

Pret: 35.000 euro

Top ceasuri Rolex cu preturi accesibile

1. Rolex Oyster Perpetual (Air-King)

Ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Acest ceas are un cadran Black Baton, diametrul fiind de 34 mm iar bratara este din otel. Carcasa este rezistenta la apa.

Pret: 2 880 euro

2. Ceasuri Rolex Datejust

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Cu un diametru de 36 mm si un cadran Blue Baton, ceasul Rolex Datejust are o bratara din otel si lentile Cyclops care maresc data. Lansat in anul 1945, acesta a fost primul ceas de mana cu auto-intoarcere care afisa data.

Pret: 2.880 euro

3. Rolex Oyster Perpetual (Date)

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Ceasul are un cadran cu cifre romane, un diametru de 34 mm si o carcasa si bratara din otel.

Pret: 3.350 euro

4. Rolex Explorer

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Carcasa din otel are un diametru de 36 mm, iar cadranul este Black Quarter Arabic. Bratara este din otel. Ceasul a aparut pe piata in anul 1953 si este cunoscut pentru rezistenta sa la conditiile extreme. Rolex Explorer reprezinta un simbol al realizarilor barbatului a carui dorinta de a-si atinge potentialul nu poate fi “reprimata”, conform descrierii furnizate de site-ul oficial al companiei.

Pret: 4.000 euro

5. Rolex Yacht-Master

ceas rolex

Sursa foto: Watchfinder.co.uk

Ceasul are un diametru de 29 mm, o carcasa de platina si otel, un cadran Silver Baton si o bratara din otel. Rolex Yacht Master este rezistent la apa, putand functiona pana la 100 de metri adancime.

Pret: 4.690 euro

Sursa foto: BillionPhotos, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri