Jocul influenteaza dezvoltarea sociala, emotionala, psihica si cognitiva a copiilor si de aceea este esential in dezvoltarea acestora in general, dar si in educatie. Studiile arata ca, cu cat se joaca mai mult, cu atat copiii sunt mai descurcareti in viata.

Studiile care au fost facute pe copiii din zonele de razboi au aratat ca micutii aveau gauri neuronale in creier din cauza timpului prea scurt dedicat jocului si a confortului psihic generat de siguranta acestei activitati. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Declaratia Drepturilor Copiilor apara dreptul copiiilor la joaca cu atata ardoare.

Si adultii au nevoie de joaca, nu numai copiii. Creierul uman se opreste din invatat atunci cand se opreste din joaca. S-au realizat studii pe oamenii in varsta si s-a descoperit ca, daca isi pot mentine spiritul ludic, isi pastreaza vii capacitatea de gandire si memoria. “Joaca aduce bucurie in viata si detensioneaza situatii, apropie oamenii si te ajuta sa fii prezent in momentul actual si sa uiti de griji si preocupari. Ar trebui deci sa fim recunoscatori pentru acest nou aspect pe care il aduc copiii vietii noastre, mai ales daca am uitat sa ne jucam”, spune Miruna Patrascu, Managing Partner Parentime.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Primaria Cluj investeste 20% din impozitele locale in dotarea scolilor
Primaria Cluj-Napoca...

Sursa foto: Shutterstock/ Dina Uretski

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
FSLI vrea 6% din PIB pentru educatie si eliminarea costulului standard