21 Decembrie 2015

Cadouri de lux create de antreprenori romani pe care le poti oferi de Craciun



Artistii romani au devenit din ce in ce mai orientati spre business in ultimii ani. Si pentru ca scriem tot mai des despre ei ne-am gandit ca si de Craciun sa va recomandam cadouri realizate tot de romani. Mare parte dintre ele sunt de lux, insa este un lux care nu tine neaparat de pret, ci, mai degraba, de crearea lor, majoritatea fiind unicat, realizate manual sau in serie limitata de 15-20 de exemplare. Iar, daca vreti sa vorbim si despre preturi, acestea sunt pentru toate buzunarele: gasiti si tricouri sub 100 de lei, dar si decoratiuni de cateva mii de lei.

Colours of my life - produse realizate manual, din piele

Genti plic, posete mici pentru o plimbare in parc ori modele pentru birou, curele, tricouri sau portofele. Acestea sunt cateva dintre produsele pe care le gasiti pe Colours of my life, brandul creat de artistul Anca Stefanescu. Iar luna aceasta produsele sunt reduse cu pana la 60%.

Colors of my life este un business lansat in toamna acestui an de catre cuplul de antreprenori Anca si Cristian Stefanescu cu o investitie de circa 180.000 de euro. Anca Stefanescu (40 de ani) are experienta in domeniul artistic, in timp ce Cristian Stefanescu (46 de ani) are experienta in business si tehnologie, el fiind fondator si manager al Ka&Te Associates, companie de servicii informatice.

“La inceput vom vinde mult in Romania, Bulgaria si Portugalia, dupa cum ne arata cateva studii pe care le-am facut, insa ma astept ca in aproximativ doi ani vanzarile din Romania sa ajunga la aproximativ 10% versus strainatate”, spunea in septembrie Cristian Stefanescu pentru Wall-Street.ro.

Cei doi antreprenori isi doresc sa vanda produsele pe Amazon, dar si pe site-uri de fashion precum Luisa Via Roma si Net-A-Porter.com. De asemenea, de curand produsele au intrat in Concept Store Molecule-F, magazinul din Mall Promenada al Molecule-F.com, cel mai cunoscut retailer de haine si accesorii realizate de designeri romani.

Anca si Cristian Stefanescu au in plan ca initial sa vanda produsele doar online, insa in trei ani spera sa deschida un magazin fizic in Londra sau Paris.

Afla povestea Colours of my life din textul: Un cuplu de antreprenori vrea sa vanda produse de lux pe Net-a-Porter si Amazon

Sursa foto: coloursofmylife.co.uk


Portelan pictat de la "Arte frumoase si povesti"

Daca va place portelanul pictat, surorile Ana si Irina Wagner au creat pentru voi produse precum seturi de ceai si cafea, bijuterii, veioze, lampadare ori candelabre.

Arte frumoase si povesti, afacerea celor doua surori- artistul plastic Ana Wagner si sora ei Irina Wagner, specializata in economie- a inceput dupa ce Ana Wagner a descoperit ca povestile pot fi spuse si pe portelan. Iar dupa ce Ana a colaborat cu diverse magazine de design si a participat la mai multe festivaluri, la inceputul lui 2006 cele doua au investit 10.000 de euro pentru a deschide un magazin pe bulevardul Carol, din Capitala. Intre timp si-au mutat atelierul in zona Cotroceni din Bucuresti, iar in noiembrie au deschis un magazin si in centrul comercial Baneasa Shopping City.

Printre primii clienti ai Wagner Arte Frumoase si Povesti s-au numarat bancile si companiile multinationale pentru ca Irina Wagner lucrase anterior in domeniul finantelor, inclusiv pentru Banca Nationala a Romaniei.

Afla mai multe despre Wagner Arte si Povesti din articolul: Arte frumoase si povesti: doua surori fac zeci de mii de euro si vor sa se extinda in strainatate prin vanzarea de obiecte de lux

Sursa foto: www.wagnerarte.ro


Esarfe si tricouri din matase de la Marie Nouvelle

Esarfe, rochii, tricouri, fuste din matase, genti, dar si produse pentru decorarea casei precum tablouri ori veioze sunt cateva dintre produsele pe care le gasiti pe site-ul Marie Nouvelle.

Desi site-ul comercializeaza produse diverse, cea mai variata oferta este in privinta esarfelor din matase naturala, care pot fi cumparate la preturi intre 200 si 730 de lei.

Marie Nouvelle este un business creat la finalul lui 2012 de catre Maria Dermengiu (33 de ani), de profesie avocat.

„Sunt una dintre aceia care au ales sa-si schimbe meseria <<serioasa>> cu una nu mai putin serioasa, dar vazuta ca un hobby. O schimbare necesara care m-a asezat in pozitia incepatorului, a novicelui care descopera ca trebuie sa reinvete de la zero o alta meserie. Sunt artist vizual- pictorita si designer de obiect. Acum 5 ani, la 28 de ani, mi-am propus s fac din pictura nu un hobby, ci un job, renuntand la meseria de avocat. Am fost admisa la University of Arts London, dar destinul a facut ca eu sa raman in tara si sa incerc pe cont propriu sa imi realizez menirea”, declara in urma cu doua luni Maria Dermengiu pentru Wall-Street.ro.

Pentru anul acesta, antreprenoarea estimeaza afaceri in jurul a 160.000 de lei (35.000 de euro), peste 60% din vanzari fiind de esarfe. Majoritatea vanzarilor sunt online, insa produsele se gasesc si in cadrul galeriei de arta contemporana Galateca, in magazinele online Band of Creators si Molecule-F.com, in librariile Carturesti Verona si Carturesti Carusel.

Afla mai multe din articolul: Tanara care face zeci de mii de euro din vanzarea de esarfe care ajung sa coste si 200 de euro


Produse din sticla, fier sau lemn de la Atelierele Kotys

Daca vrei sa cumperi obiecte in serie limitata facute manual din sticla, fier sau lemn, o varianta o poti gasi la Atelierele Kotys. In aceasta perioada, produsele lor sunt la standurile de Craciun aflate in Unirea Shopping Center (etaj 2, aripa Calarasi), Mega Mall, Promenada Mall si Mall Vitan.

In schimb, daca te intereseaza produsele unicat ori de dimensiuni mai mari va trebui sa vorbesti direct cu fondatorii Atelierelor Kotys, un business care transforma obiectele din casa in opere de arta.

Afacerea a fost lansata in septembrie anul acesta de catre Alexandru Hanc, artist plastic cu o experienta de peste 15 ani, si Vasile Puscalau, sticlar cu peste 25 de ani vechime in producerea sticlei realizate manual. Lansarea a venit intr-o perioada in care mestesugul prelucrarii manuale a sticlei este in declin in Romania, mai ales din cauza disparitiei micilor ateliere. Astfel, daca in anii 2000 in Bucuresti existatu peste 30 de mici ateliere, in prezent numarul acestora este sub 5, potrivit celor doi antreprenori.

Atelierele Kotys vand doua categorii de produse: obiecte de dimensiuni mici, realizate in serii limitate (obiecte din sticla precum pahare, vaze, platouri) care au preturi pornind de la 15-20 euro si obiecte unicat precum corpuri de iluminat, mobilier sau produse pentru decor, care au preturi intre cateva sute si cateva mii de euro.

Afla intreaga poveste din textul: Doi artisti relanseaza un obicei vechi de secole: produc obiecte unicat din fier, sticla sau lemn


Tricouri faine de la Mandra Chic

Daca va plac obiectele traditionale, faceti o vizita pe site-ul celor de la Mandra Chic. Nu vand produse de lux, dar acolo veti gasi tricouri pentru adulti si copii, perne, sorturi si saci de bucatarie care sa va aminteasca de bunici si de viata la tara.

Iar businessul lor este unul de antreprenoriat social pentru ca produsele au fost create de doamne de 50-60 de ani, fara un loc de munca, dar si mamele lor, femei in varsta de 80-90 de ani.

“Povestea Mandra Chic a pornit ca un atelier sezatoare, fara intentie de business. S-a dezvoltat in timp si a crescut firesc, pas cu pas, piramidal si randuit cu rost. S-a transformat in business la cererea multor oameni care doreau sa cumpere ceea ce noi produceam pentru a nu lasa anumite traditii si mestesuguri sa moara”, spunea de curand Alina Zara pentru Wall-Street.ro.

Produsele Mandra Chic constau in tricouri, perne, sorturi si saculeti de bucatarie, care sunt create prin aplicarea de panze vechi sau nou create si texte brodate din cultura populara veche sau contemporana.

Afla mai multe din textul: Alina Zara, antreprenoarea care a reinventat sezatoarea si vinde produse "chic" facute intr-un sat de la munte

Sursa foto: mandrachic.blogspot.ro/




Citeste si