Intre 15 ianuarie si 15 aprilie, comerciantii care au notificat autoritatile pot sa-si lichideze stocurile cu articole specifice sezonului rece, astfel ca practica reduceri substantiale.

Pe langa promotiile si reducerile practicate in general in aceasta perioada, comerciantii mai au la dispozitie, incepand de vineri, 15 ianuarie, o noua metoda de accelerare a vanzarilor: soldarea , conform Adevarul.

Este o metoda de lichidare a stocurilor cu articole de iarna (in special manusi, fulare, caciuli, paltoane, incaltaminte, dar si echipament sportiv), astfel ca ne putem astepta la reduceri masive de preturi.

Pot fi supuse operatiunilor de soldare numai produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier - in cazul de fata, sunt utile doar iarna. In aceasta categorie se incadreaza grupe de produse cum ar fi (dar fara a se limita la): confectii inclusiv blanarie, pielarie, produse de marochinarie si galanterie, tricotaje, tesaturi, incaltaminte, articole sport-turism, unele cosmetice, aparate de incalzire si climatizare, ventilatoare, precum si alte produse similare.

Nu pot fi vandute in regim de soldare articole de uz permanent (nesezonier), cum sunt electronicele, electrocasnicele sau produsele de menaj. Vanzarea de soldare este intens practicata in tari ca Franta, Germania sau Spania, cu avantaje importante atat pentru comercianti, cat si pentru consumatori

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: FiledIMAGE / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri