Te‐ai intrebat vreodata cum au reusit oamenii bogati sa faca avere?

Conform unui studiu citat de theglobeandmail.com, in comportamentul unor persoane exista o serie de indicii care iti pot spune daca se vor imbogati la un moment dat.

Autorul Thomas Corley, care a documentat, timp de cinci ani, viata de zi cu zi a 233 de oameni bogati si a 128 de oameni saraci a ajuns la concluzia ca o persoana care nu s‐a nascut bogata poate face anumite schimbari care o vor ajuta sa aiba succesul financiar pe care si‐l doreste.

„Mi‐am dat seama ca nu este atat de important ce se intampla in afaceri, ci obiceiurile zilnice, activitatile. Acestea sunt cauzele bogatiei sau saraciei tale”, a declarat Corley, conform finance.yahoo.com.

Prin urmare, fiecare dintre noi si‐ar putea da seama, analizand comportamentul persoanelor apropiate, daca unele dintre ele s‐ar putea imbogati la un moment dat.


Procentele de mai jos sunt elocvente si sunt rezultatul studiului realizat de Corley, conform richhabits.net. Iata care sunt cele 12 procente cu valoare de indiciu care deosebesc oamenii saraci de persoanele bogate:

1. 70% dintre bogati consuma mai putin de 300 de calorii pe zi din mancare de proasta calitate, in timp ce 97% dintre saraci consuma peste 300 de calorii din asa‐numita ”junk food”

Oamenii bogati isi permit sa mearga la cele mai apreciate restaurante pentru a manca. Ei sunt atrasi deopotriva de calitatea alimentelor, de modul in care sunt serviti si de atmosfera din interiorul localului. Ei frecventeaza, cu precadere, astfel de pub‐uri si restaurante, insa studiile arata ca acestia obisnuiau sa manance sanatos cu mult inainte de a se imbogati. Pur si simplu, un astfel de obicei tine de grija pentrupropria sanatate.

2. 44% dintre bogati se trezesc cu trei ore inainte de a incepe munca, spre deosebire de 3% dintre saraci

„Cine se scoala de dimineata departe ajunge”, spune un vechi proverb romanesc. Oamenii de succes stiu asta mai bine decat oricine.

3. 80% dintre bogati ii felicita pe ceilalti de ziua lor de nastere sau de onomastica, spre deosebire de 11% dintre saraci

Oamenii bogati stiu sa stabileasca si sa pastreze relatii bune cu cei din jurul lor.

4. 6% dintre bogati spun ce gandesc, in comparatie cu 69% dintre saraci

Punctul 4 se afla in stransa legatura cu punctul 3 si tine de stabilirea si pastrea bunelor relatii cu ceilalti potentiali parteneri de afaceri. In lumea business‐ului nu este recomandat sa spui tot ce gandesti. Singurul care face asta si nu saraceste pare sa fie Donald Trump, care s‐a nascut bogat

5. 67% dintre bogati isi astern obiectivele pe hartie, in comparatie cu 17% dintre saraci

Gandeste‐te mai putin la obiectivele saptamanale pe care vrei sa le atingi si noteaza‐le pe cele pe care vrei sa le indeplinesti intr‐un interval de timp de un an.


6. 76% dintre bogati practica un sport de patru ori pe saptamana, spre deosebire de 23% dintre saraci

In fond, ne putem astepta ca punctul 6 sa se afle in legatura cu punctul 1. Este vorba despre sanatate si despre respectul pentru ei insisi.

7. 70% dintre parintii bogati ii determina pe copiii lor sa fie voluntari cel putin 10 ore pe luna, spre deosebire de 3% dintre saraci

Unele persoane ar putea spune ca oamenii bogati fac asta deoarece veniturile le permit sa‐si indemne copiii sa lucreze gratuit. Cu toate acestea, oamenii bogati cunosc valoarea voluntariatului si a competentelor pe care cei tineri le pot dobandi in diferite situatii de lucru.

8. 86% dintre bogati cred in invatarea continua, pe tot parcursul vietii, spre deosebire de 5% dintre saraci

Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care oamenii bogati tind sa se imbogateasca in mod constant, iar oamenii saraci raman, cu unele exceptii, la fel de saraci.

9. 81% dintre bogati respecta, mereu, o lista cu lucruri pe care trebuie sa le faca zilnic, spre deosebire de 19% dintre saraci

Planificarea activitatilor este una dintre retetele succesului.

10. 67% dintre bogati se uita cel mult o ora la TV in fiecare zi, spre deosebire de 23% dintre saraci

Oamenii bogati sau cei care doresc sa se imbogateasca par sa aiba lucruri mai importante de facut.

11. 6% dintre bogati admit ca le place sa barfeasca, spre deosebire de 79% dintre saraci

Oare exista o legatura intre punctul 10 si punctul 11? Noi credem ca da.

12. 84% dintre bogati cred ca norocul se naste din obiceiurile sanatoase, spre deosebire de 4% dintre saraci

Oamenii bogati cred mult mai mult in fortele proprii si in obiceiurile lor zilnice decat oamenii saraci. Conform autorului Thomas Corley si a procentelor de mai sus, oamenii bogati au dreptate in aceasta privinta.

Sursa foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri