„Am primit o bursa Google pentru excelenta pe IT. Girls Who Code a inceput ca o initiativa din doua-trei locuri separate. Am facut un grup de Facebook, ne-am unit fortele si asa s-a nascut initiativa aceasta“, a povestit Silvia Stegaru.

„Am avut noroc. Parintii mei au fost ingineri. Tatal meu a insistat sa ma duc la cercul de informatica si cel de electronica. Am inceput sa invat pagini web. Cu toate acestea, cand am ajuns la liceu parca lucrurile s-au schimbat. Intr-a XII-a profesorii si prieteni imi spuneau ca trebuie sa dau la limbi straine pentru ca ma pricep la engleza. Nu cred ca am auzit niciun baiat sa fi primit sfatul acesta“, explica Silvia experientele care au facut-o sa porneasca o initiativa pentru femeile-programator.

„Traim o revolutie digitala, nu mai exista diferente intre baieti si fete, toti suntem capabili. Cu toate acestea, exista un bias general. Un studiu Harvard arata ca oamenii asociaza inconstient femeile cu arta“, spune Silvia.

Cu Girls Who Code, organizeaza evenimente pentru femei programator, dar si cele care vor sa invete sa intre in industria IT. Girls Who Code organizeaza Conferinta pentru Femei Programator, IoT for GIrls in liceu (la a patra editie), FrontEnd Girls (a treia editie). „Am facut peste 40 de evenimente dedicate femeilor“, a spus Silvia.

„In aproape toate cazurile fetele sunt impinse de profesori si prieteni in afara domeniului tehnic. Profesorii iau cateodata contact direct cu parintii pentru a le spune ca e o greseala ca fata lor se concentreaza pe informatica. Sunt lucruri marunte care le imping pe fete cat mai departe. Incercam sa le aratam cat de frumos ar fi pentru ele“, spune Silvia.