"Majorarea cifrei de afaceri in 2015 se datoreaza, in principal, intensificarii vanzarilor in retail pe piata scandinava. Totodata, am remarcat si o revigorare a proiectelor din Romania, fapt care ne incurajeaza estimarile de crestere pentru acest an, vizand un avans pana la circa 3,6 milioane de euro”, a declarat intr-un comunicat Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania.

Compania a derulat anul trecut investitii de aproximativ 230.000 euro, inclusiv in extinderea fabricii cu doua noi sectii.

Pentru 2016, Kuma a bugetat investitii in valoare de 800.000 de euro, si spera sa creasca productivitatea. O parte din banii pentru investiti ar urma sa provina din fonduri europene.

Citeste si:

Daca vanzarile pe piata dominicana vor merge conform asteptarilor, compania ar putea chiar sa construiasca o fabrica in aceasta tara.

"Planurile noastre vizeaza investitia intr-o fabrica in Republica Dominicana pana la finele anului 2018, aceasta urmand sa produca lavoare si blaturi pentru bucatarii”, a spus Olesen.

Kuma Romania este o companie romano-daneza lansata pe piata locala in 1998. Compania a inaugurat prima linie de productie la Campina in 1998, iar in 2006 compania s-a mutat in Banesti, odata cu finalizarea primei investitii de tip greenfield in valoare de 2 milioane de euro.

Sursa foto: Kuma Romania