Joi, 2 iunie 2016, la Hotel Crown Plaza Bucuresti a avut loc cea de-a VI-a editie a conferintei „Dialoguri Necesare”, o intalnire-eveniment cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreste toleranta si incepe intolerabilul?”, organizata de revista CARIERE.

La eveniment au fost prezenti peste 200 de top si middle manageri, specialisti, intelectuali, liberi profesionisti si antreprenori.

Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu au pus in discutie necesitatea tolerantei, dar si limitele si formele nocive ale acesteia. Cei doi filosofi si scriitori au declarat ca este nevoie de toleranta pentru ca suntem imperfecti si pentru ca „fiecare dintre noi stie un tip de adevar” si „fiecare e sigur de adevarul lui”. „Traim in dezacord pentru ca nu suntem in posesia unui adevar universal. Fiecare are adevarul lui, modul lui de a percepe lumea si din acest dezacord se poate ajunge la un conflict care poate fi evitat printr-o prealabila toleranta”, a declarat Gabriel Liiceanu.

In cadrul sectiunii de intrebari si raspunsuri cei doi ganditori au fost intrebati despre relatiile de putere si intoleranta in mediul corporativ.

„Toleranta nu e un drept, ci o obligatie a celui puternic”, a declarat Andrei Plesu la conferinta „Dialoguri Necesare”. Acesta a adaugat ca un adevarat sef este cel caruia nu-i place aceasta postura, pentru ca altfel risca sa devina un conducator care abuzeaza de puterea lui.

Gabriel Liiceanu crede ca, in principiu, in interiorul corporatiilor, problema puterii si a intolerantei nu ar trebui sa se puna, in conditiile in care exista legi ale muncii si reguli interne care ingradesc puterea unui sef.

Printre temele abordate in cadrul discutiei s-au mai aflat corectitudinea politica si discriminarea pozitiva, care submineaza meritul si competitia, noua pedagogie care rastoarna raportul dintre invatat si invatator, facand din copil o victima si din profesor un opresor, dar si despre ciocnirea dintre matricea culturala araba si cea europeana.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro
Multumim partenerilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment si participantilor care au fost alaturi de noi.

Parteneri: BIA, Indaco Systems, Dacris
Cu sprijinul: Fundatia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen Romania, Asociatia ERUDIO, PWN Romania, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu , BNI Romania, 5 O’Clock, UBER, Artmark.


Parteneri media
: Revista HR Manager, HR Club, Biz, Wall-Street, Forbes, Elevate, RFI Romania, Librariile Humanitas, Radio Romania Cultural, Doingbusiness.ro, Ziare.com, Business24.ro, Business Woman, Portal HR, Radio Europa FM.

*CARIERE este singura publicatie de leadership si atitudine profesionala din media de business romaneasca. Cu aparitie lunara, este tipul de revista-partener, o sursa la indemana pentru inspiratie si pentru bunele decizii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri