27 Septembrie 2016

Grace Couture Cakes deschide un cake shop in centrul comercial Baneasa cu o investitie de 45.000 euro



Grace Couture Cakes, atelierul couture de cofetarie lansat in urma cu patru ani de Alina Sudriu, a deschis prima sa locatie in centrul comercial Baneasa din Bucuresti, in urma unei investiii de 45.000 euro.

Cofetaria din centrul comercial Baneasa a fost inaugurata pe 1 septembrie. Pentru aceasta locatie au fost recrutate cinci persoane.

”Inca de la lansarea Grace Couture Cakes, ca furnizor de prajituri si torturi pentru evenimente, la sfarsitul anului 2012, am primit constant solicitari de la clienti fideli, care isi doreau sa aiba mereu <<la indemana>> prajiturile preferate, fara a fi nevoiti sa faca o comanda”, spune Alina Sudriu.

Investia de 45.000 de euro va fi recuperata in primele luni de la deschidere, estimeaza fondatoarea Grace Couture Cakes. Pana la finalul lunii decembrie, cofetaria din centrul comercial Baneasa ar putea genera vanzari de 180.000 de euro.

”Ne dorim, ca si pana acum, o crestere organica, sustenabila a business-ului. Nu avem planuri de extindere rapida a unei retele de cake shop-uri. Peste un an, luand in calcul rezultatele primului cake shop, vom analiza oportunitatea deschiderii unor noi locatii”, adauga Alina Sudriu.

In total, echipa Grace Couture Cakes numara in prezent 17 angajati. Aproximativ 35% din incasari vin din evenimente corporate, iar restul din evenimente private (nunti, botezuri, aniversari). Cea mai aglomerata perioada din an este mai-septembrie pentru nunti si botezuri, iar pentru evenimente corporate sunt lunile decembrie-februarie. In intervalul mentionat, laboratorul Grace Couture Cakes primeste aproximativ 50 de comenzi pe saptamana.

Cifra de afaceri pentru anul trecut a fost de circa 390.000 de euro , iar pentru 2016 Grace Couture Cakes tinteste vanzari de 500.000 de euro.



Citeste si