Cum vacanta de iarna se apropie cu pasi repezi, este momentul potrivit sa stabiliti unde petreceti Craciunul si chiar sa achitati pachetul de calatorie, mai ales ca inca gasiti oferte bune. Iata cat va costa sa petreceti sarbatorile in tara sau in pietele de Craciun din strainatate.

Vacanta de iarna a elevilor incepe pe 24 decembrie 2016 si se incheie pe 8 ianuarie 2017, asa ca daca aveti copii, la scoala sau gradinita, este important sa tineti cont si de acest aspect, mai ales daca planuiti sa sarbatoriti Craciunul sau Revelion in strainatate. Insa, pana acolo, sa vedem cu ce oferte vin operatorii din turism pentru vacanta de iarna in Romania.

Vacanta de iarna 2016 la munte in Romania

In momentul de fata, preturile pentru vacanta de Craciun incep de la 50-70 lei/noapte/persoana in statiunile de pe Valea Prahovei si urca la peste 100 lei sau chiar 200 lei fie ca vorbim de Busteni, Azuga, Sinaia sau Predeal. La aceste preturi, in general, pensiunile si vilele impun cazare de cel putin 4 nopti pentru un grup de 4-8 persoane. Preturile nu includ nicio masa.

Daca mergem putin mai sus, in Poiana Brasov sau Moeciu, vacanta de iarna incepe sa fie mai scumpa. Astfel, pentru a petrece Craciunul in Poiana Brasov trebuie sa aveti pregatiti intre 150 si 300 lei pentru o singura noapte, pret la care beneficiati si de mic dejun sau demipensiune, insa tineti cont ca trebuie sa rezervati cel putin 3 nopti. Totusi, unele pensiuni ofera si masa festiva in pretul rezervarii, potrivit ofertelor de pe Turistinfo.ro.

Vacanta de iarna 2016: cat costa un Craciun la spa

Daca nu vreti sa aveti o vacanta de iarna la schi sau vreti sa evitati aglomeratia de pe Valea Prahovei sau preturile de Occident care vor fi practicate in Poiana Brasov, puteti lua in calcul ca anul acesta sa aveti un Craciun balnear. Spre exemplu, la Baile Herculane un pachet de trei nopti pana pe 26 decembrie costa 610 lei de persoana, cazare in camera dubla (hotel 3 stele), mic dejun, cina festiva, petrecere pentru copii cu vizita lui Mos Craciun si acces gratuit la spa, jacuzzi si sala de fitness.

In Baile Felix, in schimb, preturile scad aproape la jumatate tot pentru un hotel de 3 stele. Asfel, cu 380 lei de persoana achitati 3 nopti de cazare cu mic dejun, dejun festiv si vizita lui Mos Craciun pe 25 decembrie si acces la piscinele hotelului.

vacanta de iarna, vacanta de iarna 2016, vacanta de craciun, piete de craciun, viena

Sursa foto: Burben/Shutterstock.com

Vacanta de iarna 2016: cele mai impresionante piete de Craciun

Viena, Praga, Frankfurt, Munchen, Koln, Bruxelles sau chiar Budapesta au unele dintre cele mai impresionante piete de Craciun, asa ca merita sa aveti o vacanta de iarna de poveste in unul dintre aceste orase. Pentru Viena, despre care se spune ca are an de an cea mai frumoasa piata de Craciun din lume, preturile variaza intre 160 euro/persoana pentru 3 nopti si 265 euro/persoana pentru 5 nopti la un hotel de 3 stele, cu mic dejuns si transport cu autocarul. Daca vreti sa va organizati singuri vacanta si sa calatoriti cu avionul, un city break de Craciun costa in jur de 300 de euro de persoana, pret care include si cazare, fie ca alegeti Praga, Bruxelles sau Munchen.

Insa, daca aveti mai multi bani, puteti petrece sarbatorile de iarna direct acasa la Mos Craciun. O vacanta in Laponia de Craciun costa de la 1.540 euro (adult) si 1.150 euro (copil) pentru 5 zile in Levi si Rovaniemi, cazare la hotel de 4 stele, transport cu avionul, transferuri locale, excursii, intalnire cu Mos Craciun, safari cu husky.

Voi unde petreceti Craciunul in acest an?

Sursa foto: Roman Babakin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri