Cat ii costa pe romani sa ajunga acasa la Mos Craciun in aceasta iarna

Laponia este pe lista multor turisti in aceasta iarna si este posibil ca acesta sa fie cel mai aglomerat sezon de iarna din ultimii zece ani. Finavia se asteapta ca 450 de chartere si 48 de zboruri regulate sa soseasca in Laponia, in decembrie.

Cele mai aglomerate aeroporturi in decembrie vor fi in Finlanda, Kittila (150 de zboruri), Rovaniemi (140 de zboruri), Ivalo (93 zboruri charter), Enontekio (58 de curse), Kuusamo (11 zboruri charter).

Romanii pot ajunge in aceste localitati de poveste din Finlanda doar cu zboruri cu doua escale. Primul zbor poate fi din Bucuresti catre Praga, Berlin, Amsterdam, Frankfurt, Munchen, Viena, Roma, Varsovia, etc, iar cel de-al doilea catre Helsinki si de acolo catre una din localitatile finlandeze.

Cele trei zboruri au o durata de cel putin 7 ore, iar pretul biletelor de avion porneste de la 450 de euro in prima parte din decembrie si sare de 1.000 de euro in perioada Craciunului.

Primul zbor charter va ateriza de la Londra la Enontekio pe 25 noiembrie. Inainte de Craciun vor fi peste 30 de curse charter pe zi catre Laponia. Majoritatea turistilor vor veni din Marea Britanie. In plus, vor fi zboruri din Germania, Italia, Olanda, Franta si Spania.

Citeste si:
Asociaţia Aeroporturilor: Numărul de pasageri, în scădere cu 61%...
Asociaţia Aeroporturilor:...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Lufthansa va dubla numarul zborurilor pe ruta Munchen-Kittila, si va deschide o noua ruta Franfurt-Ivalo in decembrie. Pentru sezonul de iarna, Germania si Elvetia vor avea trei rute Berlin-Rovaniemi, Dusseldorf-Kittila si Zurich-Rovaniemi. Operatorul aerian low-cost britanic Monarch va zbura catre Kittila din Manchester si Londra, iar Norwegian airlines va zbura la Rovaniemi de la Londra.

In plus, compania Alibaba a anuntat in octombrie ca va aduce 50.000 de turisti din China la Rovaniemi anul viitor dintre care 3.000 vor ajunge in Laponia in aceasta iarna.

In 2014-2016, compania Finavia a investit 35 de milioane de euro in aeroporturile din Laponia. Conform World Economic Forum, Finlanda are una dintre cele mai bune retele de aeroport din lume.

Laponia este localizata in nordul Europei si se intinde pe teritoriul a patru state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia.

Citeste si:
COVID-19 | Țara care limitează vânzarea de paracetamol
COVID-19 | Țara care...

Sursa foto: kurbanov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri