30 Ianuarie 2017

Destinatii accesibile in 2017: in ce locuri exotice poti sa ai o vacanta cu 500-1.000 euro



O multime de destinatii accesbile te asteapta sa le descoperi fara sa cheltuiesti o avere. Asta, evident, daca economisesti putin, daca iti organizezi singur vacanta si daca nu te deranjeaza sa dormi in vile sau unitati fara stele si sa mananci in localuri ieftine. Iata cinci destinatii deosebite unde preturile sunt mici si poti sa iti asiguri calatoria cu 500-1.000 de euro.

Destinatii accesibile in Africa: Maroc

Aflat pe continentul african, dar la doi pasi de Europa, Maroc este una dintre cele mai accesibile destinatii din lume, cu preturi la jumatate pentru o masa in restaurant sau produsele din magazin, comparativ cu Bucuresti. Transportul este de asemenea ieftin, iar cazarea este pentru toate buzunarele. Totusi, cei care vor sa consume alcool, trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar.

Desi are plaja, Marocul este mai degraba alegerea ideala pentru turistii aventurosi, dispusi sa se trezeasca devreme si sa plece in descoperirea locurilor cat e ziua de lunga. Marrakesch, Fez, Chefchaouen ("orasul albastru"), Casablanca, Essaouira, Ait Benhaddou (unde s-a filmat o partea din Game of Thrones) sunt locurile pe care trebuie sa le incluzi in calatoria ta in Maroc, la care merita sa adaugi un safari pe camile in desertul Sahara.

Bilete de avion: 117 euro dus-intors

Cazare: de la 5 euro/persoana/noapte la 27 euro/camera dubla/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com


Destinatii accesibile in Europa: Tenerife

Poate ca la prima citire Tenerife pare o destinatie de lux, pentru care crezi ca ai nevoie de un portofel generos. Adevarul este ca insula spaniola din Canare este o destinatie pentru toate buzunarele, in care regasesti mare, plaja cu palmieri, munti si chiar un vulcan. Si este atat pentru tineri dornici de aventura, cupluri, cat si pentru familii. In plus, in Tenerife vremea este ideala tot timpul anului, fapt ce ii aduce denumirea de "Insula Primaverii Eterne".

Bilete de avion: 117 euro dus-intors

Czare: de la 15 euro (hostel) la 30 euro/noapte/persoana (3 stele)

Sursa foto: lorenzobovi/Shutterstock.com


Destinatii exotice accesibile: Filipine

Filipine este acel loc despre care spui ca ai murit si ai ajuns in rai si asta fara sa te coste o avere, caci in tara-insula preturile sunt mult mai mici decat in Romania cam cu 50%. Cu apa turcoaz, limpede. incredibila, Filipine este cu adevarat un paradis greu de egalat de multe alte destinatii. Palawan, Boracay si El Nido sunt cele mai cunoscute locuri de plaja, insa Filipine are si plaje izolate.

Bilete de avion: 603 euro dus-intors

Cazare: de la 9 euro/camera dubla/noapte

Sursa foto: saiko3p/Shutterstock.com


Destinatii exotice accesibile: Vietnam

Vietnam este cea mai prietenoasa destinatie cu portofelul turistilor. Asa ca daca iti doresti sa ajungi intr-un loc exotic, cu peisaje incredibile, terase de orez si plimbari pe apa printre stranci, planuieste-ti o vacanta in aceasta tara asiatica. Este important sa economisesti bani pentru biletul de avion, care reprezinta cea mai mare parte din bugetul pentru calatoria ta, insa preturile de la destinatie vor compensa.

De vazut: terase de orez, capitala Hanoi, golful Halong Bay mai pot vedea satul plutitor Cua Van.

Bilete de avion: 626 euro dus-intors

Cazare: de la 5 euro/persoana/noapte

Sursa foto: PhotoRoman/Shutterstock.com


Destinatii exotice accesibile: Sri Lanka

Putin promovata in Romania, Sri Lanka este de altfel si putin cautata de catre romani pentru a merge in vacanta, desi este o tara inca neafectata de turismul de masa. In plus, preturile in Sri Lanka sunt atat de mici incat iti vine sa cheltuiesti fara oprire. Spre exemplu, pentru 8 zile petrecute intr-un circuit in aceasta tara am cheltuit 1.200 lei pe cazare, mancare, transport si activitati ca plimbare pe elefant si tur pe mare pentru a vedea balene. Bineinteles, costul vacantei tale poate creste in functie de tipul si standardul de cazare pe care il doresti si restaurantele in care iei masa.

In Sri Lanka mergi daca iti plac locurile cu un contrast destul de mare intre viata locuitorilor, viata de pe strada si peisajele exotice. In tara elefantilor si a ceaiului ai de vazut Orfeliantul de elefanti Pinnawala, unde poti sa ii vezi in mediul lor natural, Sigirya - faimoasa piatra masiva cu sute de trepte din Patrimoniul UNESCO, orasul Kandy, plantatiile de ceai de la Nuwara Eliya, Adam's Peak, Parcul National Yala unde poti sa faci safari si sa vezi leoparzi si plajele cu nisip portocaliu si palmieri din Mirissa, Weligama, Bentota, Koggala, Unawatuna.

Bilete de avion: 515 euro dus-intors

Cazare: de la 7 euro/noapte/camera dubla

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro




Citeste si