Cititul este una dintre cele mai bune modalitati pentru a ne deschide mintea spre idei si perspective diferite. Cu ajutorul cartilor putem intelege foarte bine ce au invatat si trait altii. Urmatoarele sapte carti au fost cele mai citite si recomandate de milionari, potrivit Entrepreneur.

Exista o cultura care s-a dezvoltat in jurul cartilor. Oamenii se lauda cu numarul de carti citite. Desigur, acest lucru ne face sa fim mai cultivati si mai inteligenti. Daca Steve Jobs a citit o carte si a extras din ea o idee, exista sanse ca si altii sa o faca.

Carti recomandate de milionari

1. “Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent” de Dale Carnegie carti recomandate de milionari

Problema nu este ignoranta, ci lipsa de actiune. Scopul acestei carti este sa reafirme, sa ilustreze, sa scoata la lumina si sa glorifice o multime de adevaruri vechi si fundamentale pentru a te determina sa faci ceva pentru a le aplica. Pe Dale Carnegie il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La jumatate de veac de la moartea lui, atat scrierile, cat si cursurile sale sunt la fel de solicitate ca si in primii ani dupa lansare.

2. “Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari carti recomandate de milionari

Acum 100.000 de ani, pe pamant existau cel putin sase specii de oameni. Astazi exista una singura: noi, Homo sapiens. Ce s-a intamplat cu celelalte? Si cum am ajuns sa fim stapanii planetei? De la inceputurile speciei noastre si rolul pe care l-a jucat in ecosistemul global pana in modernitate, “Sapiens” imbina istoria si stiinta pentru a pune in discutie tot ce stim despre noi insine, ne arata cum ne-am unit ca sa construim orase, regate si imperii, cum am ajuns sa credem in zei, in legi si in carti, dar si cum am devenit sclavii birocratiei, ai consumerismului si ai cautarii fericirii. De asemenea, ne indeamna sa privim in viitor, caci de cateva decenii am inceput sa incalcam legile selectiei naturale care au guvernat viata in ultimii patru miliarde de ani.

Publicata initial in Israel in 2011, “Sapiens” a devenit rapid bestseller international, fiind tradusa in peste patruzeci de limbi.

3. “Gandire rapida, gandire lenta” de Daniel Kahnemancarti recomandate de milionari

Daniel Kahneman ne poarta intr-o calatorie inovatoare prin ascunzisurile mintii si ne explica cele doua sisteme care conduc modul nostru de a gandi. Primul sistem este rapid, intuitiv si emotional, iar cel de-al doilea este mai lent, mai deliberativ si mai logic. Kahneman prezinta capacitatile extraordinare si, deopotriva, erorile si biasurile gandirii rapide si dezvaluie influenta omniprezenta a impresiilor intuitive asupra gandurilor si comportamentelor noastre.

Cartea ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi, aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori provoaca necazuri. “Gandire rapida, gandire lenta” iti va schimba modul in care gandesti despre gandire.

carti recomandate de milionari4. “Psihologia manipularii” de Robert B. Cialdini

„Un aspect atractiv al prezentei editii sta in capacitatea sa de a fi o lectura placuta si practica, ramanand in acelasi timp un document stiintific util deopotriva cercetatorilor si publicului general. Pentru specialisti, “Psihologia manipularii” poate reprezenta o schimbare agreabila de ritm (de la materialele de studiu obisnuite), care, totusi, nu face rabat seriozitatii stiintifice. De asemenea, atat pentru cercetatori, cat si pentru publicul larg, cartea aceasta poate fi considerata o modalitate de a demonstra ca, printr-o prezentare adecvata, ceea ce pare a fi doar un text stiintific fad se poate dovedi a fi, in realitate, un text plin de viata, folositor si relevant pentru toata lumea“, spune Robert B. Cialdini despre cartea sa.

Aceasta carte te va face sa fii mai atent cand citesti un ziar, faci cumparaturi sau asculti un mesaj politic.

5. “Originalii - Nonconformistii care fac lumea sa progreseze” de Adam Grantcarti recomandate de milionari

Folosind studii si istorii surprinzatoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul si divertismentul, Adam Grant exploreaza in cartea sa, “Originalii”, modul in care poti recunoaste o idee buna si in care poti vorbi deschis fara sa fii redus la tacere. Autorul analizeaza metodele prin care se alege momentul potrivit pentru actiune si prin care se pot controla frica si indoiala.

In plus, autorul arata cum se poate ajunge la idei inovatoare si patrunzatoare prin simpla respingere a conformismului si prin imbunatatirea statu-quoului.

carti recomandate de milionari6. “Puterea obisnuintei. De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri” de Charles Duhigg

In “Puterea obisnuintei”, Charles Duhigg poarta cititorii spre culmile palpitante ale descoperirilor stiintifice care explica de ce exista deprinderile si cum pot fi modificate acestea. Cu ajutorul unor istorisiri captivante, Duhigg prezinta un mod cu totul nou de intelegere a naturii umane si a potentialului sau.
In esenta, “Puterea obisnuintei” contine un argument incurajator: cheia reusitei noastre de a face cu regularitate exercitii fizice, de a slabi, de a fi mai productivi si de a avea succes este intelegerea modului in care functioneaza deprinderile. Dupa cum arata Duhigg, valorificand aceasta noua stiinta, ne putem transforma afacerile, comunitatile si vietile noastre.

7. “Alchimistul” de Paulo Coelhocarti recomandate de milionari

O data la cateva decenii, apare o carte care schimba pentru totdeauna viata cititorilor sai. Cartea “Alchimistul” scrisa de Paulo Coelho este o astfel de carte. Romanul lui Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Aceasta poveste, uluitoare in simplitatea si intelepciunea ei, este despre un pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide.
Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago poate depasi obstacolele intalnite in drumul prin desert.

Sursa foto: Shutterstock / Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri