Automobile Bavaria Baneasa gazduieste in perioada 19 ianuarie – 18 februarie expozitia Drea//M, un proiect dedicat modelelor BMW M, cu lucrari realizate de artista Andra Mihai, care se inspira din lumea automobilului.

Lucrul pentru expozitia „Drea//M” a inceput in urma cu un an si include un total 12 lucrari. Dintre lucarile pregatite pentru expozitie, Andra spune ca modelele preferate raman BMW M6 si BMW M5 prima generatie. Acesta sunt si lucrarile in care artista a investit cel mai mult timp, in reprezentari in detaliu ale celor doua modele. De altfel, Andra creeaza lucrari cu mare pasiune pentru detaliu intr-un stil hiper-realist, folosind o combinatie de marker, creion colorat, pastel si vopsea acrilica. Reprezentarea minutios construita suprinde texturi, reflexii de lumina si fiecare element al subiectului pentru o reprezentare care uneori se confunda cu o fotografie.

Compozitia insa poarta marca originalitatii, in colaje care folosesc elemente de fundal ce pun in valoare subiectul si intaresc tema aleasa, intr-o combinatie care include automobile, diverse imagini si mesaje.

Inspirata de colaborarile pe care BMW Group Romania le are cu diversi artisti, Andra a contactat compania si a propus o colaborare. „Am ales modele reprezentative BMW M, masini ce m-au pus in dificultate in timp ce le reprezentam, au fost o mare provocare. Dar asta m-a determinat sa desenez si mai multe detalii, sa ma apropii cat mai mult de realism. Am ales automobile puternice care au facut istorie si am folosit elemente de fundal ce accentueaza latura sport”, explica tanara artista de 26 de ani intalnirea cu BMW.

„Am descoperit multa pasiune investita intr-o serie de lucrari dedicate BMW si acest lucru ne onoreaza. Ne bucuram ca am putut sa rasplatim efortul cu o expozitie, cu sprijinul excelent al Automobile Bavaria Baneasa si ne mandrim ca Andra isi deschide cariera intr-o colaborare cu noi. BMW are o traditie unica, de neegalat, in a construi colaborari cu artisti plastici. Am inceput de mai mult timp sa construim si noi proiecte de acest gen in Romania. Acum, acest demers capata tot mai multa consistenta si se pun bazele unei traditii unice in legatura unui marci de automobile cu arta”, Alex Seremet, corporate communication manager BMW Group Romania.

Andra are o legatura speciala cu lumea automobilelor, construita in ani de dedicatie, iar pictura a devenit, in cele din urma, expresia acestei pasiuni. Prima intalnire cu automobilul a fost cand a putut conduce masina tatalui ei, o Dacia 1300. A urmat o lunga calatorie de descoperire. In primul an de facultate, chiar daca subiectele de studiu nu avea legatura cu lumea automobilului, a inceput lucrul in service-uri auto, tocmai pentru a fi mai aproape de masini. Asa a putut intelege mai bine aceasta lume speciala.

Fara o pregatire formala, Andra deseneaza automobile de mai bine de 7 ani. Dupa primii 5 de experiente autodidacte si lucrul in service-uri auto, artistul tatuator Valentin Hriscu i-a fost mentor si i-a influentat profund stilul. „Cel mai mult din tatuaje mi-a placut Trash Polka, un stil aparut de cativa ani, care se foloseste de alb, negru, griuri colorate si rosu. Tot Vali m-a invatat ca fiecare tatuaj trebuie sa aiba o poveste construita prin elementele sale grafice. Astfel am ajuns sa creez un stil unic de desenat masini in care combin stilul Trash Polka cu hiper-realism-ul, iar fundalul pune in valoare povestea subiectului. Dar pentru fiecare povestea poate fi diferita, pentru ca oamenii vad lucrurile diferit - este un exercitiu personal de imaginatie”, explica artista.

In ultimii doi ani, Andra s-a dedicat complet picturii si aceasta i-a devenit profesie. „Drea//M” este prima expozitie a artistei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri