Ziua Indragostitilor este un bun prilej pentru calatorii, iar multi romani si-au facut deja rezervari pentru o mini-vacanta romantica. Anul acesta, au ales atat destinatii clasice precum Paris, Roma, Viena, Venetia, Barcelona, cat si destinatii exotice: Thailanda, Singapore, Cambodgia. Cei care vor sa petreaca Ziua Indragostitilor in tara, au preferat statiunile de pe Valea Prahovei, Baile Felix, Sovata, Harghita si Covasna.

Romanii care vor sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor intr-un mod inedit, au ales sa calatoreasca in strainatate alaturi de persoana iubita. City-break-urile in Paris, Roma, Venetia, Barcelona, Budapesta, Malta, Hajduszoboszlo, Viena, Londra, Dubai, Doha sunt preferatele romanilor pentru sarbatoarea indragostitilor. Si sejururile exotice au inceput sa castige teren. Pentru romanii cu un buget mai mare, care doresc sa isi surprinda partenera/partenerul, sunt la moda destinatii precum: Maldive, Seychelles, Republica Dominicana, Thailanda, Singapore si Cambodgia.

Turistii romani care nu au avut timp sa plece in strainatate s-au indreptat spre statiunile din tara. Valea Prahovei (Predeal, Sinaia) a fost in topul preferintelor, urmata de Baile Felix, Sovata, Harghita si Covasna. Unitatile de cazare solicitate sunt hotelurile tip boutique, conacele si hotelurile care ofera servicii SPA si sunt doate cu piscina, jacuzzi.

Pretul pe care romanii sunt dispusi sa plateasca pentru vacanta de Ziua Indragostitilor difera foarte mult in functie de destinatie. Turistii care vor sarbatori iubirea in strainatate sunt dispusi sa plateasca in jur de 1.000 euro/persoana, iar cei care vor petrece in tara sunt dispus sa plateasca pana la 500 lei/persoana.

Cat costa un pachet turistic de Ziua Indragostitilor

Pentru destinatiile din tara, tarifele incep de la 340 lei/persoana pentru un pachet de doua nopti cu cina romantica inclusa, sampanie, bomboane si petale de trandafir in camera, acces gratuit la spa, a declarat, pentru wall-street, Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45. Pentru sejururile in strainatate, tarifele au inceput de la 720 euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, bilet de avion, taxe de aeroport si transferuri incluse.

In cazul agentiei Happy Tour, tarifele pentru city-break-uri pornesc de la circa 300 euro/persoana. Pentru destinatiile interne, tarifele pornesc de la 500 lei/persoana, insa pot creste in functie de serviciile pe care clientul doreste sa le adauge in pachet, a spus Daniela Toncu, head of leisure Happy Tour.

Eximtur vinde un pachet turistic de 2 nopti la un hotel de 4 stele din tara cu 450 de lei/persoana. Pachetul include mic dejun si cina romantica si acces la spa. Pe destinatiile externe, pachetul pentru doua persoane costa intre 400 si 450 de euro. Sejurul este de 3 nopti si include cazare si masa, a transmis Mihaela Draghici, director PR&Comunicare Eximtur.

Cea mai scumpa vacanta de Ziua Indragostitilor

Cel mai scump pachet turistic pe care Paralela 45 l-a vandut de Ziua Indragostitilor a fost o vacanta in doi in Maldive, de 6 nopti, intr-o vila privata pe un atol. Vacanta a costat 15.000 euro.

Cel mai scump pachet vandut pentru Ziua Indragostitilor, vandut de Happy Tour, a fost in jur de 7.000 euro/doua persoane, tot in Maldive. Pachetul include zbor de linie din Bucuresti, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazare 7 nopti, mic dejun.

Cea mai scumpa vacanta vanduta de agentia Eximtur, in tara, a fost de 1.000 lei/persoana. Pachetul include 2 nopti, cazare in apartament cu mic dejun, cina festiva si acces la Aqua Park. Cel mai scump pachet vandut in afara, a fost in Doha: 1.784 euro pentru doua persoane. Pachetul include 3 nopti de cazare si mic dejun.

Turistii care aleg sa plece in vacante de Ziua Indragostitilor au intre 30 si 45 de ani, sunt pasionati de calatorii, au venituri medii si peste medie si cauta servicii de calitate si relaxare.

"Turistii care achizitioneaza vacante in acesta perioada sunt cei cu venituri peste medie, oameni de afaceri care isi pot lua cateva zile libere si au disponibilitati financiare", a precizat Dan Dumitru, Paralela 45.

Sursa foto: Shutterstock.com / EpicStockMedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri