Danemarca a intrecut Suedia in clasamentul statelor in care femeile traiesc cel mai bine, potrivit unui studiu realizat, in 2018, de catre US News & World Report.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 21.000 de persoane, iar scopul acesteia a fost sa alcatuiasca un clasament al tarilor in care femeile au cele mia bune conditii de trai, potrivit businessinsider.com. In realizarea topului s-a tinut cont de mai multe criterii, printre care drepturile omului, egalitatea de gen, venituri egale, posibilitatea de dezvoltare si siguranta.

Danemarca a primit cele mai bune scoruri la capitolele "drepturile omului" si "egalitatea sexelor". Aceasta tara se lauda cu cel mai bun sistem de ingrijire si cu cel mai flexibil concediu parental din Europa.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Danemarca

Foto: Shutterstock / Fedor Selivanov

Citeste si:
Coach: Femeile pot sa fie lideri mai buni decat barbatii
Coach: Femeile pot sa fie...

Suedia, care in 2017 a fost pe primul loc in topul tarilor in care femeile traiesc cel mai bine, a cazut anul acesta pe locul doi. Aceasta tara are o atitudine progresiva fata de egalitatea de sexe.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Suedia

Foto: Shutterstock / Scanrail1

Norvegia. Motivul pentru care Norvegia este in top trei state care creeaza cele mai bune conditii de trai pentru femei este acela ca ofera cele mai bune conditii pentru concediul de maternitate din lume.

Citeste si:
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala
Miliardarii lumii au mai...

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Norvegia

Foto: Shutterstock / Samot

Olanda a reusit sa reduca foarte mult decalajul dintre femei si barbati la nivel de sanatate, educatie, economie si politica. De asemenea, statul olandez ofera o multime de beneficii mamelor, printre care asistenta in timpul maternitatii.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Olanda

Citeste si:
Numarul somerilor din Romania, in crestere la finalul anului trecut
Statistica: Numarul somerilor...

Foto: Shutterstock / S-F

Finlanda este prima tara care a oferit femeilor dreptul sa voteze si sa candideze in Parlament. Anul acesta, Finlanda a fost votata ca fiind una dintre tarile care ofera cele mai bune conditii de trai femeilor.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Finlanda

Foto: Shutterstock / Veronika Galkina

Canada promoveaza diversitatea si este una din tarile care are cele mai bune scoruri la capitolele "drepturile omului" si "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Canada

Foto: Shutterstock / R.M. Nunes

Elvetia este una dintre cele mai bune tari in care femeile pot fi fericite si implinite. A obtinut nota 9 din 10 la "egalitatea intre femei si barbati".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Elvetia

Foto: Shutterstock / little_larc

Australia. Cu o speranta de viata ridicata atat pentru barbati, cat si pentru femei, Australia a obtinut 9,1 din 10 la "drepturile omului", insa doar 8,4 la "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Australia

Foto: Shutterstock / f11photo

Noua Zeelanda. La alegerile parlamentare din 2017, Jacinda Ardern a condus Partidul Laburist catre o victorie, devenind cel mai tanar premier din lume. Cu toate acestea, Noua Zeelanda a obtinut un scor slab la "egalitatea intre femei si barbati", 7,6.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Noua Zeelanda

Foto: Shutterstock / DmitrySerbin

Germania este printre tarile care ofera cele mai bune conditii de trai pentru femei. A obtinut 9,2 din 10 la capitolul "progres/dezvoltare persoana si profesionala", 8,2 la "drepturile omului" si doar 7,6 la "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Germania

Foto: Shutterstock /canadastock

Sursa foto: Shutterstock / Liderina

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Suntem intre europenii care pun cel mai mult pret pe bani intr-o relatie
Setari Cookie-uri