Unico Vero e un restaurant italian destul de cunoscut al Bucurestiului, in primul rand pentru ca e frumos si ca sta pe una dintre marile strazi ale orasului vechi, pe Viitorului, acolo unde incepe din Alexandru Donici.

Partea aceea de Bucuresti din alte vremuri, pe la Biserica Icoanei si Schitu Dravari, cu mai mult farmec decat aproape oriunde in alta parte, are copaci batrani, strazi niciodata drepte, case boieresti, niciodata la fel, facute de oameni care se intreceau in a si le impodobi intotdeauna mai frumos decat ceilalti.

Casa lui Unico Vero e ingusta si lunga, de tip vagon, are un etaj ce pare mai degraba un pod suprainaltat si o alee pe langa gard, ce cu greu ar putea sa fie numita curte. Poate ca in spate sa fie ceva mai mult, dar m-ar mira sa aud ca au facut o terasa acolo.

Am mai fost de cateva ori la Unico Vero inainte. E la fel cum il stiam, foarte frumos, ca din cartile postale, foarte curat, colorat cald, vesel, optimist, a vacanta in Toscana. Fete de masa albe. De ce au astupat geamurile care dau catre batrana strada, nu voi intelege in veci. Sa ai in fata ceea ce multi mai vad acum doar in filme, si tu sa pui geamuri opace, spune ceva...

Unico Vero are un meniu cuminte din bucataria italiana clasica, felurile cunoscute, fara vreo surpriza. Noi am luat doar doua feluri, un peste la cuptor cu legume si sos de apa si niste paste cu carnati, inecate in ulei si foarte iuti. Cartofii prajiti de la peste nu au fost buni.

Citeste si:
Review George Butunoiu:Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă...
Review restaurant George...

Din aceste doua feluri, noi am dedus ca la Unico Vero au un bucatar fara talent, care nu cred ca a mai pus mana pe vreo carte de gastronomie in ultima vreme si care nici nu va pune, daca a trecut de 30 de ani. Si cred ca a trecut, daca e cel pe care l-am vazut stand degeaba in restaurant, la taclale cu chelnerii.

Care chelneri au fost foarte atenti si saritori, ca tot veni vorba despre ei. Clienti erau la cateva mese.

Unico Vero e un restaurant foarte frumos, o spun din nou. Sper ca pizza sa fie mult mai buna decat ce am mancat noi. Despre celelalte feluri de mancare imi este greu sa cred, doar chelnerul a spus ca ne-a adus ce au ei mai bun din partile acelea ale meniului. Daca locuiti sau lucrati in zona, mergeti la Unico Vero, oricum nu aveti multe alte variante la indemana. Daca nu, nu stiu ce sa zic...

Citeste si:
Review restaurant G. Butunoiu: Globalizarea aristocrației a ajuns...
Review restaurant George...
Sursa foto: George Butunoiu

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri