Un proiect propus de un europarlamentar roman ofera calatorii gratuite pentru tinerii din UE, un cadou pentru cei care implinesc majoratul. Tinerii pot merge gratis cu trenul, oriunde in Uniunea Europeana, in limita a 500 de euro si a patru tari, la alegere. Programul a fost ideea europarlamentarului roman Siegfried Muresan, scrie Digi24.

Tinerii care au implinit sau vor implini 18 ani, pana pe 1 iunie, pot primi un permis de calatorie, in valoare de 510 euro. Numarul acestora e insa limitat.

Siegfried Muresan, europarlamentar: „Avem pentru acest proiect alocate 12 milioane de euro, din care evaluam ca vom achizitiona si oferi in prima etapa chiar aproximativ 30.000 de bilete tinerilor, in Romania vor fi probabil intre 1.000 si 2.000 de tineri care vor beneficia”.

Mai mult de jumatate de milion de copii s-au nascut in anul 2000 in Italia si multi dintre ei se incadreaza in cerintele acestei initiative.

170 de mii de kilometri de cale ferata sunt inclusi in permisul de calatorie, dar traseul trebuie bine calculat. Exista o limita de patru tari, iar biletele de tren sunt valabile 30 de zile.

Paola Dubini, profesor de Management la Universitatea Bocconi Milano: „Stimuleaza curiozitatea individuala si este frumos pentru ca se concentreaza pe persoane care abia au ajuns la varsta maturitatii. Cu cat se descopera tari si lucruri noi, cu atat se pretuieste specificul si frumusetea propriei tari.”

Tinerii interesati trebuie sa se inscrie pe site-ul UE in perioada 12 iunie-26 iunie

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri