Timp de multi ani, marile case de moda s-au inspirat din traditiile si cultura altor tari, fara sa acorde credit creatorilor originali.Vorbim de o industrie al carei profit este de peste 1,2 trilioane de dolari pe an, o industrie care ar trebui sa sustina comunitatile de unde isi iau inspiratia si sa redirectioneze macar o parte din profit catre ele.

Beau Monde si McCann Bucuresti iau atitudine impotriva acestui fenomen lansand BIHOR COUTURE, o marca de haine romaneasca, ale carei creatii sunt facute de aceiasi mesteri artizani pe care o casa de moda i-a copiat in colectia sa din 2017, fara sa le acorde credit.

Puteti vedea filmul de promovare al campaniei aici: https://www.youtube.com/watch?v=Q-i7-ZC-0Hs&feature=youtu.be

O PROBLEMA GLOBALA

Stella McCartney a folosit motive traditionale africane in colectia Primavara/Vara 2018. Dior a creat o intreaga colectie folosind un imprimeu identic cu acela al unei creatoare indiene. Nu mai demult de anul trecut, Tory Burch lansa o copie aproape identica a unui palton romanesc din Oltenia, iar Dior includea in colectia sa o vesta aproape identica cu o vesta romaneasca din Bihor.

Aceasta vesta este vanduta de Dior cu 30.000 euro, insa nici macar o mica parte din aceasta suma nu se intoarce la creatorii originali.

BIHOR COUTURE demonstreaza tuturor

Noua marca de haine BIHOR COUTURE este compusa 100% din creatii autentice romanesti din judetul Bihor ,care pot fi achizitionate pe www.bihorcouture.com

Veste traditionale, paltoane, bluze si fuste, toate facute de mana de mesteri artizani locali, cu grija si atentie pentru detalii si pentru pastrarea traditiilor locale.

BIHOR COUTURE este un bun model pentru alte tari si culturi care au aceesi problema si care vor sa lupte impotriva plagiatului marilor case de moda.

In Romania oamenii au luat cu asalt platforma brandului care a inregistrat sute de comenzi chiar din primele saptamani, suficiente pentru a tine mesterii artizani ocupati urmatorii 4 ani. Mai multi mesteri artizani si-au exprimat dorinta de a se alatura brandului pentru a prelua din zecile de comenzi care continua sa vina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri