Cred ca Burebista Traditional (primul deschis) si Burebista Vanatoresc au fost impreuna, la inceput, cand s-a deschis al doilea, Burebista Vanatoresc, cel din centru, insa acum cred ca s-au despartit de tot, pentru ca nu mai pomenesc unul despre celalalt pe site-urile lor.

Burebista Traditional e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe Calea Mosilor, aproape de taierea cu bulevardul Carol I si de Biserica Olari. E la parterul unui bloc comunist foarte mare, cum sunt toate pe Calea Mosilor, de altfel, in spatiile in care se faceau magazinele de cartier.

Dupa cum numele o arata destul de clar, Burebista Traditional e un restaurant cu specific traditional romanesc, chiar foarte traditional. E amenajat cu mese si scaune din lemn, ce sugereaza niste busteni, piei de urs pe perete, stergare, toata recuzita cunoscuta, cam ciudat sa o vezi intr-un parter de bloc comunist, dar merge, pana la urma, mai ales daca vine vreun turist pregatit ca sa se mire. In fata au reusit sa ia o bucata mare de trotuar, in care au facut o terasa, dupa acelasi tipic. Nu m-au lasat sa fac poze.

Burebista Traditional are un meniu traditional romanesc, taranesc, desigur, ba mai mult, tot fac referire la nu stiu ce obiceiuri si produse dacice, ca sa gasesti o justificare mai solida a numelui.

Mancarea e obisnuita la Burebista Traditional, aceleasi feluri pe care le gasesti in aproape toate restaurantele cu specific romanesc traditional, nimic special din acest punct de vedere. Aproape toate cu carne, cum e pretutindeni in Bucuresti. Am luat o ciorba de fasole, cam apa chioara, si o tochitura, ceva mai buna, dar prea sarata si cu gust pregnant de bulion. Painea veche si proasta, ramasa de la revelion.

Review George Butunoiu: Cele...
Citeste si: Review George Butunoiu: Cele mai bune restaurante frantuzesti

Serviciul respingator la Burebista Traditional, cu un chelner exact ca pe vremea comunistilor (probabil ca de acolo si venea, gandindu-ma la varsta), care nu avea niciun chef sa vorbeasca. Avea altele de facut, se adunasera vreo patru sau cinci din personal, chiar in mijlocul restaurantului, si isi povesteau in gura mare intamplarile de la revelion.

Daca Burebista Traditional e de atatia ani acolo (cred ca peste 20), o fi avand clientela lui, oameni carora le plac mancarurile acelea, ambianta, chiar si serviciile. E lumea lor, sa le fie de bine, ma bucur pentru ei, intr-un fel, ca au ceea ce vor...

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Butunoiu: Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare