Taverna La Zavat isi facuse o oarecare faima in Bucuresti, ca restaurant pescaresc, indeosebi la inceput, cand au deschis, in urma cu mai multi ani, insa cred ca si-au mai pierdut din ea, aud vorbindu-se despre ei din ce in ce mai rar.

Au o casa destul de mica pe Popa Nan, aproape de Pache Protopopescu, doua saloane, unul la parter, celalalt in mansarda suprainaltata. Amenajare simpla, austera, chiar de taverna, totul in lemn brut, nelustruit, maro inchis, cateva timone si corabioare miniaturale. Vor sa transmita ca te duci la Taverna La Zavat ca sa mananci, nu ca sa te uiti pe pereti, ceea ce e cat se poate de normal.

Meniul e lung la Taverna La Zavat, bucatarie greceasca traditionala, clasica, nu doar pescareasca. Am luat icre bune, dovlecei pane la fel, o ciorba de peste asa si asa, o placinta cu praz bunicica, si ea, insa nu cea mai buna pe care o poti gasi in Bucuresti; pastele cu somon au fost pe la mijloc, cu sosul alb apos si cu niste oase in pestele din ele; orezul grecesc bunicel, niste creveti necuratati in sos, ceea ce nu prea se face, au fost buni, dar au ramas in farfurie, pentru ca nu-mi place sa caut solzi rataciti in sos; am luat si specialitatea casei, recomandarea lor, ceva fructe de mare in sos, si mi-a parut rau: sos de apa, fructe de mare fierte, nimic mai mult; cafeaua obisnuita si ea, cataiful foarte bun, asa cum sunt toate cataifurile, de altfel. Portii destul de mari.

Serviciul a fost foarte rapid la Taverna La Zavat, si eficient; un chelner, sef de ceva, sau chiar patronul, la fel de bine, ce o fi fost el, era ursuz si fara chef de vorba, insa ne-am inteles bine, a fost clar, la obiect, ne-a spus si ne-a dat exact ce aveam nevoie.

Preturile normale, cu 200 de lei poti avea o masa in doi pe saturate, si cu doua pahare de vin bun. Clienti erau, din toate categoriile, si cu familii, cu copii si cu bunici, unii pareau obisnuiti ai locului, dupa cum vorbeau cu personalul.

Citeste si:
Review George Butunoiu: Amoom – o nouă lovitură gastronomică a...
Review restaurant George...

Taverna La Zavat e, asadar, un restaurant grecesc si pescaresc de proximitate, de cartier, pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, nu m-as gandi sa recomand cuiva care vine de departe sa mearga pana in Popa Nan special pentru o mancare buna, in general, insa pentru a manca atunci cand ti-e foame, nu ca vreo specialitate pe care sa o gasesti greu in alta parte. Or avea si cateva mancaruri mai speciale in lungul lor meniu, insa ori iti spune cineva dinainte despre ele, ori te duci de nu stiu cate ori si le incerci pe toate, la rand. Noi nu le-am nimerit, in cele doua dati in care am fost la Taverna La Zavat anul acesta, prin martie si apoi in septembrie...

Sursa foto: George Butunoiu

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri