Upstairs Rooftop e unul din cele nu foarte multe restaurante cu vedere panoramica ale Bucurestiului, puse la inaltime, pe acoperisurile sau pe la nivelurile de sus ale unor cladiri inalte ale orasului.

Upstairs Rooftop e pe Sevastopul, chiar la mijloc, intre Buzesti si Calea Victoriei, la ultimul nivel al cladirii Metalimportexport, cum este cunoscut, mai degraba, Victoriei Business Center. Si ca sa ajungi acolo, trebuie sa ocolesti toata cladirea si sa treci prin niste spatii inguste, sa iei liftul si apoi sa mai urci putin si pe scari.

Nu par sa aiba un salon propriu-zis, sau daca au, nu cred ca sta nimeni acolo, fiindca te duci la Upstairs Rooftop ca sa stai la geam si sa vezi orasul de sus. Au o terasa acoperita si inchisa bine, in care presupun ca se poate sta si iarna, care e ingusta si lunga, pe jumatate din circumferinta cladirii, incat sa vezi cat mai mult si cat mai bine panorama. Nu e cine stie ce amenajare la Upstairs Rooftop, insa vederea de sus a jumatate din Bucuresti e mai mult decat suficienta pentru a te simti bine.

Upstairs Rooftop se prezinta ca "social playground & resto bar", dar meniul e destul de lung, eclectic, o bucatarie internationala simplificata, mai spre bucatarie urbana. Noi am luat niste somon si vita banale, paste cu ciuperci chiar bune, si un pui cu orez fara niciun gust, dar deloc.

Preturile nu sunt mari la Upstairs Rooftop, dar data fiind calitatea mancarii, nici mici nu ti se mai par. Clienti erau destui la pranz, probabil ca sa prinda ultimele zile calde din octombrie. Serviciul bun.

Upstairs Rooftop e, asadar, un restaurant cu o panorama impresionanta asupra centrului Bucurestiului. Mergi acolo ca sa bei ceva, sa te gandesti la sensul vietii si la micimea oamenilor vazuti de atat de sus. Sau cu prietenii, ca atunci poti merge oriunde. Dar nu cu gandul la vreo experienta gastronomica, de orice fel ar fi ea, pentru ca nu e cazul...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri