Raiffeisen Bank Romania incheie un parteneriat strategic cu Asociatia Tasuleasa Social pentru realizarea primilor 100 de km din Via Transilvanica, un drum – pelerinaj care va porni din Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima data in tara Regele Carol, va strabate Transilvania si va ajunge pana la Putna lui Stefan cel Mare.

Proiectul va consta in amenajarea a 1.000 de kilometri de traseu care va strabate 10 judete - Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Suceava, si va oferi celor care vor dori sa il parcurga oportunitati culturale, sportive si de relaxare.

Raiffeisen Bank va finanta, printr-un parteneriat strategic de trei ani, primii 100 de kilometri din drumul Via Transilvanica, banca fiind de altfel si partenerul de traditie al Asociatiei Tasuleasa Social, care s-a implicat de-a lungul timpului in sustinerea diferitelor proiecte precum Via Maria Theresia, reconditionarea unui drum istoric care, astazi, poate fi parcurs in siguranta de catre toti iubitorii de drumetii si de natura.

Proiectul Via Transilvanica a avut ca inspiratie potecile de pelerinaj din Spania si cele de anduranta din Statele Unite ale Americii, unde s-a observat ca astfel de initiative, odata implementate si dezvoltate, indeamna comunitatile sa lucreze impreuna, incurajand valori precum multiculturalitatea si toleranta.

Drumul va fi amenajat in mai multe etape, incepand cu o portiune de 100 de kilometri in judetul Bistrita-Nasaud, in 2018. Ulterior, intregul traseu va fi semnalizat si marcat cu borne kilometrice realizate din andezit. Vor fi investite resurse multiple in informarea comunitatilor cu privire la potentialul turistic al proiectului si in furnizarea de informatii explicite pentru drumetii care vor strabate Via Transilvanica.

"Proiectul se adreseaza turistilor de toate varstele care doresc sa descopere frumusetile Romaniei oferindu-le sansa de a cunoaste mai bine istoria si obiceiurile locale, dar si comunitatilor locale cu care dorim sa interactioneze. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilitati de cazare si masa, dar si informatii istorice si culturale ale diferitelor zone pe care drumul le strabate", se arata in comunicatul bancii.

Totodata, traselul va fi finantat si printr-o campanie de strangere de fonduri prin care cei interesati pot contribui la amenajarea drumului, prin donatii, accesand pagina web https://www.viatransilvanica.com/doneaza.

Sursa foto: Asociatia Tasuleasa Social

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri