In ianuarie s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptate de pe piata Bucurestiului, fiindca se stia de mult ca se va deschide, inca de prin 2016.

AV8 e in partea din spate a complexului Aviatorilor 8, in dreapta. Si e si cel mai mare - probabil ca de aceea i-a luat mai mult timp decat celorlalte. E mare, foarte luminos, cu pereti de sticla pe aproape toate partile. Totul nou, modern, tehnologizat, occidental, tineresc - si puteti sa adaugati inca multe alte epitete din aceeasi categorie. Totul e deschis, la vedere, asa cum se fac acum aproape toate restaurantele. Barul e intr-o insula, in mijloc, intreaga bucatarie e deschisa. Au si instalatii de sonorizare foarte puternice si sofisticate, ar putea sa o puna si de o discoteca, intr-o dimineata, la o adica. Fiindca e deschis inca de dimineata...

AV8 e si unul dintre cele mai tehnologizate restaurante din cate am vazut pana acum, dupa cum am spus. De la echipamentele de bucatarie, pana la sistemul de iluminat, cu sute de lampi a caror lumina e controlata direct din telefonul lui Vova.

Pentru ca Vlad Mihulescu, Vova, adica, pentru cei care il cunosc mai bine, e cel care a facut aceasta investitie consistenta. Si Vlad Mihulescu Vova e cel care a deschis mai demult Osteria Gioia, desigur...

AV8 are si o terasa foarte mare, in spate, dar si pe o buna bucata din curtea interioara a ansamblului Aviatorilor 8. Probabil ca si aceea va fi spectaculoasa la vara, cand o va deschide.

Meniul e din bucataria internationala la AV8, cu putine feluri, insa bine alese, cate ceva din toate. Eu am mancat asa la AV8: Salata Nicoise, interpretata de Chef Robert, Tataki din file de vita cu ponzu si usturoi crocant, Cheesecake Chevrette cu dulceata de salota, Salata cu piept de pui caramelizat in balsamico, crutoane si blue cheese, Pate de foie gras cu Grand Marnier, rubarba, dulceata de smochine si jeleu Sauternes, Mini-burgeri cu Black Angus mexican si guacamole, Rata cu piure de trufe stropit cu reductie de vin rosu, portocala si anason, Ficat de gasca cu reductie de espresso si spuma Pernod, Risotto cu sparanghel, creveti si sos de crustacee, alt Risotto cu ciuperci salbatice, de data aceasta, demi-glace de vita si parmezan, iar ca desert Cheesecake din mango si fructul pasiunii, Trufe de casa cu pecan si merisor confiat si Sorbet de mango si prosecco. Si o cafea excelenta, si mult mai mult vin decat ar fi fost cazul, desigur! Si pe acestea le-am mancat pe toate, :( , mi-a fost greu sa ma abtin, pentru ca au fost foarte bune!

Sigur, a fost un meniu de degustare cu care Vova a indopat astazi mai multi ziaristi si bloggeri. Asa se fac lucrurile la inceput. Si sigur, toata lumea se va intreba, acum, daca o sa mananci la fel la AV8 si daca nu esti ziarist si blogger.

Eu zic asa: in primul rand, cea mai importanta informatie de pana acum este aceea ca cheful de la AV8 poate sa gateasca asa ceva, daca vrea. E mare lucru asta! Apoi, din cate il cunosc eu pe Vova - si il stiu de 25 de ani, inca de pe cand era un corporatist cunoscut, country manager la o faimoasa multinationala - tare m-as mira sa aud ca i-ar spune intr-o zi chefului sa gateasca mai prost pentru clientii "de rand", si sa gateasca asa, ca astazi, doar cand trece George Butunoiu pe acolo si inca vreo cativa ziaristi si bloggeri. Nu ar face asta Vova, asa ca, pana la proba contrarie, cred ca veti manca la AV8 asa cum am mancat eu astazi!

Insa veti plati pentru asta, desigur, asa cum ma va pune Vova si pe mine sa platesc data viitoare. Fiindca Vova are inca reflexele de corporatist neatinse. Am uitat sa arunc o privire peste preturi. Oricum, la cat vin am baut, nici nu cred ca as mai fi deslusit bine cifrele... Dar tin minte ca Vova a zis ca preturile sunt OK, iar Vova stie ce face, stie cat sa ceara in asa fel incat sa aiba restaurantul plin tot timpul.

AV8 e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. Se va scrie multe despre el, fara indoiala.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri