30 noiembrie si 1 decembrie sunt ultimele zile libere ramase in 2018, inainte de Craciun. In aceste zile, angajatorii sunt obligati sa dea liber salariatilor. Cum puteti petrece mai frumos aceste zile, daca nu intr-un city-break in Europa?

Mini-vacanta de 1 decembrie se apropie cu pasi repezi, asa ca am selectat cateva destinatii in care sa mergeti in weekendul prelungit impreuna cu familia sau cu prietenii.

Anvers (Antwerp), Belgia

Foto: Shutterstock.com

Anvers este al doilea cel mai mare oras din Belgia, situat in regiunea Flandra. In plus, Anvers este al doilea mare port din Europa si al 17-lea din lume. Orasul este un magnet pentru mogulii din industria modei, pentru petrecareti, iubitorii de arta, dar si pentru comerciantii de diamante (Anvers chiar este supranumit "orasul diamantelor").

Centrul orasul, care poarta inca urmele celui de-al doilea Razboi Mondial, pastreaza farmecul oraselor flamande. In zona centrala a orasului, turistii pot vizita casele breslelor din secolul XVI, palatul care gazduieste Primaria inca din anul 1565 si statuia Brabo.

Zona portului este un alt loc care nu trebuie sa lipseasca din itinerariu. Turistii se pot plimba pe promenada, pe malul raului Scheldt, si pot urmari uriasele nave de croaziera care acosteaza sau care se indeparteaza greoi spre noi destinatii.

Obiective turistice in Anvers: Muzeul Platin-Moretus, cladirea monumentala a Garii Centrale, Biserica St.James, Muzeul Rubens, Boerentoren (primul zgarie-nori european0, cartierul Zurenborg, cu arhitectura art nouveau, Parcul Aquatopia, Gradina Botanica (una dintre cele mai vechi din lume), MoMu, muzeul modei, Diamonland, muzeul diamantelor.

Citeste si: Cat se lasa bacsis in cele mai vizitate tari din lume

Belfast, Irlanda de Nord

Foto: Shutterstock.com

Belfast este capitala si cel mai mare oras din Irlanda de Nord. Pentru turistii obisnuiti cu capitalele europene, mari si aglomerate, Belfast poate parea un oras prea mic, insa nu va lasati descurajati. Orasul are multe de aratat: arthitectura in stil victorian, muzee, centre comerciale, restaurante si cafenele cu specific. Pentru cei care nu stiu, Belfast este locul de nastere al celebrului vas Titanic.

Obiective turistice in Belfast: Muzeul Ulster, Grand Opera House, Gradina Botanica, Catedrala Sf, Anne, inchisoarea Crumlin Road, castelul din Belfast, cladirile Parlamentului.

Belgrad, Serbia

Foto: Shutterstock.com

Belgrad, capitala Serbiei, este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, insa, din pacate, este destul de ocolit de turisti. Pentru turistii din Romania, Belgrad poate fi o varianta buna pentru un city-break, fiind destul de aproape si deloc costisitor. Belgrad are de toate: restaurante si cafenele, muzee, parcuri, dar si o viata de noapte destul de agitata.

Obiective turistice in Belgrad: fortareata Kalemegdan, vechiul Palat Regal, Palatul Alb, Biserica Ruzica si Capela Sveta Petka, strada Knez Mihailova (este cea mai veche strada din Belgrad, fiind protejata prin lege), Muzeul Nikola Tesla, Gradina Zoologica, insula Ada Ciganlija (cea mai vizitata destinatie de catre turisti).

Bilbao, Spania

Foto: Shutterstock.com

Bilbao este un oras din nordul Spaniei, cel mai mare oras din Tara Bascilor. Bilbao are cultura si arta, strazi labirintice pe care sa te pierzi, mancare buna, magazine pentru shopping.

Obiective turistice in Bilbao: centrul istoric, Muzeul Guggenheim, Muzeul Vasco, Plaza Nueva, Muzeul Maritim, Muzeul de Reproduceri Artistice, funicularul Artxanda, podul suspendat din Bilbao, teatrul Arriago.

Metz, Franta

Foto: Shutterstock.com

Metz este un oras din nord-estul Frantei si este o destinatie de city-break potrivita pentru consumatorii de arta si istorie. Metz a fost incorporat in Franta in 1552, dar intre 1870 si 1918 si in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, a apartinut Germaniei.

Atractii turistice in Metz: St.-Pierre-aux-Nonnains, Cathedrale Saint Etienne, Manastirea Petits-Carmes, piata D'Armes, Saint Pierre aux Nonain, construita in secolul XIII, Casa de Opera si Teatru, cea mai veche Opera din Franta, Bulevardul Esplanade, Piata Saint Louis, Gradina Botanica, muzeul La Cour D’Or.

Insa, poate, cea mai mare atractie este bucataria locala, care, cel putin pana acum, nu a lasat indiferent niciun turist.

Citeste si: Revelion 2019: Cele mai frumoase petreceri pe plaja

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri