7 Februarie 2019

Cum sa te pregatesti de festival. 5 lucruri pe care trebuie sa le rezolvi imediat dupa ce biletele s-au pus in vanzare



Untold, Neversea sunt doar doua din festivalurile populare aparute relativ recent. In ultimii ani, marile festivaluri de muzica, teatru sau film din Romania au atras atentia atat pentru turistii romani, cat si pentru cei din strainatate. Pentru marile orase din tara, aparitia cate unui eveniment de mari dimensiuni si extrem de atractiv a reusit sa aduca profituri importante pentru afacerile locale. In acelasi timp insa, a ridicat si numeroase provocari de infrastructura, atat pentru organizatori, cat si pentru cei interesati sa participe la distractie. Ca sa te asiguri ca totul merge bine, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare dupa ce ai decis unde vrei sa mergi in 2019.

Cum sa te pregatesti de festival. 5 lucruri pe care trebuie sa le rezolvi imediat cum biletele s-au pus in vanzare:

1. Rezolva intai problema cazarii

Indiferent de dimensiunea orasului, un festival important tinde sa ocupe o mare parte din spatiile de cazare din zona, mai ales pe cele centrale. Este foarte important ca imediat dupa ce biletele au fost anuntate si scoase la vanzare sa verifici rapid care sunt optiunile tale de cazare. Daca nu ai masina, este important sa ai variante cat mai apropiate de centru. Spre exemplu, poti gasi cazare in Sibiu chiar langa centrul istoric, daca esti interesat de unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri de teatru sau jazz. Sau, în cazul Neversea, ar fi bine sa iti gasesti din timp cazare in Constanta, rezervand o camera la un hotel aproape de plaja. Este important sa gasesti un spatiu in apropierea zonelor dedicate evenimentului, atat pentru confortul tau, dar si pentru reducerea costurilor zilnice cu transportul.

2. Incearca sa iei biletele cat mai din timp

Cu cat festivalul este mai atractiv, cu atat biletele se vor vinde mai repede, existand astfel riscul sa mai gasesti ori bilete foarte scumpe, ori ofertate de persoane care nu mai pot ajunge la festival. In plus, un avantaj important atunci cand cumperi biletele de festival imediat cum au fost puse in vanzare este pretul mai scazut de care poti beneficia. Desigur, exista un risc. Multe festivaluri nu anunta din prima zi intreaga desfasurare, asa ca poti avea parte de surprize mai putin placute.

3. Analizeaza solutiile de transport

Nu toate marile festivaluri sunt organizate in orase mari sau zone foarte accesibile, motiv pentru care trebuie sa analizezi mereu cea mai buna solutie de transport. Daca nu exista trenuri sau linii de autocare, poti apela la car-sharing, pentru a reduce considerabil din costuri.

4. Alege hainele potrivite de festival

Cand ne referim la hainele potrivite, nu vorbim neaparat despre decizii de fashion. Unele festivaluri, precum Electric Castle, sunt celebre pentru vremea mai putin prietenoasa din timpul evenimentului. Daca stii ca exista astfel de riscuri, ar fi cazul sa iei cu tine o pereche de cizme si o pelerina de ploaie.

5. Stabileste-ti un buget corect pentru zilele de festival

Ti-ai acoperit banii de transport, cazare si pentru biletele de festival, dar asta nu inseamna ca bugetul tau se va incheia aici. Preturile la un festival sunt de obicei mai mari decat ai gasi in mod obisnuit. In plus, si marile zone comerciale ar putea sa isi scumpeasca produsele si serviciile, incercand sa profite astfel de numarul mare de turisti din sezon. Chiar daca mergi intr-un oras pe care il vizitezi destul de des, in perioada unui festival este important sa ai un buget mai mare la dispozitie.



Citeste si