Am ajuns la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene) de pe Lacul Tancabesti pentru a patra oara in ultimii ani, si de tot atatea ori am mancat o mancare pescareasca, banala, ca sa nu spun mai mult decat atat.

Ca sa o iau cu inceputul, Two Lakes, Two Brothers, cunoscut si ca Cherhanaua La Parfene, e un complex cu un foarte mare restaurant si cu o foarte mica pensiune pe Lacul Tancabesti - doua lacuri despartite de ceva, ca sa fiu mai precis, si de acolo si numele. Cum vii de la Bucuresti spre Ploiesti, pe sosea, o carmesti la stanga cand vezi lacul, mai mergi 1 kilometru pe mal, si ajungi.

Odata ajuns la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), vezi asa: pe dreapta sunt mai multe cladiri, facute initial fara gandul ca ar putea veni clienti acolo intr-o zi. Si nici acum nu cred ca arata prea diferit fata de ce fusesera la inceput. Au bucatariile, ceva mai incolo o casa pe care scrie "pensiune", si au mai facut ulterior si un fel de marchiza, mai bine izolata, unde cred eu ca tin restaurantul deschis in timpul iernii.

In stanga, insa, chiar pe malul lacului, au facut niste pavilioane si terase imense, intra sute de oameni in ele. Totul din lemn, poze cu pescari si pesti, echipamente pentru sonorizari, semn ca au si nuntasi acolo si multe alte petreceri. Ma bucur cand cei de la restaurante ma lasa sa fac multe poze, asta ma scuteste de o descriere mai lunga si incompleta, oricat de in detaliu as incerca eu sa povestesc. Intr-o parte au si loc de joaca pentru copii, cu multe instalatii.

Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene) e un restaurant pescaresc, desigur, cu o buna parte din pesti veniti chiar din baltile aferente. Eu am luat o gustare pescareasca cu niste rulade de peste fara niciun gust, dar pline de oase, cu icre, la fel, fara gust; pestele afumat a fost bun, painea fara gust. Apoi o ciorba cu perisoare de peste, cam fara gust si aceasta. Crapul prajit a fost bun, proaspat, moale, cu gust, mamaliga nu, cu malai din cel mai ieftin, de supermarket, si terciuita pe deasupra. Iar usturoiul a fost o bataie de joc: apa chioara, si cele cateva aschii de usturoi nu aveau catusi de putin gust de usturoi, aveau gust de nimic, mai precis spus.

Review George Butunoiu: O...
Citeste si: Review George Butunoiu: O patroana sloboda la gura

Serviciul a fost o mare surpriza la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), neasteptat de bun, fata de experientele proaste pe care inca mi le aduc aminte de la vizitele de dinainte. Un chelner tinerel, subtire, placut si zambitor, cu care am putut vorbi mai natural si mai agreabil decat cu sute de altii din restaurantele cu cele mai mari pretentii din Bucuresti.

Cativa oameni mancau inauntru, imbracati de santier si de iesit pe balta, unul in papuci de casa. Era si patronul printre ei, nu mi-am dat seama care e, si nici nu am intrebat, nu tineam catusi de putin sa fac o conversatie cu vreunul dintre ei.

Totusi, mi-au spus ca in weekend e plin la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene), si asa am auzit si eu, cred ca atunci isi fac cifra de afaceri pe toata saptamana.

Lacul Tancabesti e frumos fiindca e mare, in primul rand, si e placut sa stai pe malul lui, pe terasa, cand e frumos afara. Nu e de mirare ca vara se duce lumea la Two Lakes, Two Brothers (Cherhanaua La Parfene). Insa am auzit pe unii care spun ca se duc acolo pentru mancarea lor pescareasca. Daca vin din satele din jur, pot sa-i inteleg, insa daca mi-ar spune vreun bucurestean ca sa duce atata amar de drum pentru altceva decat sa stea pe malul lacului, ma uit la el cu tristete...

Review George Butunoiu:...
Citeste si: Review George Butunoiu: Restaurantele noi ale Bucurestiului

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Review George Butunoiu: Cele mai bune restaurante frantuzesti