Uneori, poate fi dificil sa facem schimbari pozitive in stilul nostru de viata, chiar daca acestea sunt esentiale pentru succesul sau sanatatea noastra. Ca sa fii mai motivat, poti lua drept exemple sau chiar modele anumite persoane de succes, care reusesc sa tina un echilibru intre responsabilitatile enorme cu care au de-a face si pastrarea unor obiceiuri sanatoase. Antreprenorii de succes au un program incarcat, deseori haotic, asa ca e cu atat mai impresionant atunci cand astfel de persoane au disciplina necesara pentru un stil de viata sanatos.

Inspira-te din exemplele urmatorilor antreprenori de succes iesiti din comun si introdu aceste schimbari pozitive in viata ta:

1. Dezlipeste-te de masina

Este comun in randul antreprenorilor sa petreaca mult timp in masina. Este de inteles: acestia au un program dinamic si au nevoie sa se miste rapid dintr-un loc in altul, iar masina este cea mai comoda solutie. Aceasta vine insa la pachet si cu multe dezavantaje. Mergand tot timpul cu masina, stai mai multe ore asezat, fara sa faci miscare. Trebuie sa stii insa ca sedentarismul contribuie la cresterea riscului pentru boli cardiovasculare, diabet si cancer. In plus, masinile sunt un factor imens de poluare in orase, iar folosindu-le in exces ne facem rau atat noua, cat si celor din jur.

Lauren Hefferon, fondatorul unei companii care a implinit recent 30 de ani de existenta, este atat de pasionat de ciclism incat foloseste bicicleta pentru mai mult decat doar transport. Potrivit Entrepreneur, acesta desfasoara interviuri de angajare de pe bicicleta si preia apeluri legate de afaceri in timp ce pedaleaza.

Multi alti lideri din business au putut observa beneficiile pe care le are folosirea unor vehicule alternative, asa cum sunt bicicletele sau aceste trotinete electrice de la airmotion.ro. In plus, unele companii au introdus programe prin care isi incurajeaza angajatii sa aleaga un alt mijloc de transport decat masina, fie el clasic sau electric.

2. Trezeste-te mai devreme pentru mai mult timp personal

Munca de antreprenor face uneori sa fie dificil sa separi timpul personal de cel profesional. Pe termen lung, se poate ajunge la stres cronic, burnout sau la probleme in relatiile cu cei apropiati.

Gretchen Rubin, autoarea best-seller-ului „Proiectul fericirii”, a gasit o solutie inedita la aceasta problema. Ea se trezeste in fiecare zi, chiar si in weekend, la ora 6 dimineata pentru a petrece o ora singura cu gandurile si interesele sale. Gretchen Rubin explica astfel alegerea sa: „obtin o ora doar pentru mine, la computer, inainte ca familia mea sa se trezeasca. Este liniste, lumina e blanda, iar lumea pare foarte senina”, potrivit Entrepreneur.

3. Adopta o rutina de invatare

Cand esti atat de ocupat, e dificil sa inveti in permanenta lucruri noi. Totusi, este important sa faci acest lucru: pe de o parte, te ajuta sa ramai informat si competitiv si, pe de alta parte, te ajuta sa iti pastrezi creierul mai tanar pe termen lung. De aceea, ar trebui sa adopti o strategie eficienta si realista care sa iti permita invatarea continua, pe tot parcursul vietii.

Bill Gates, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori contemporani, foloseste un sistem cunoscut drept „regula de 5 ore”. Acesta presupune sa dedici in fiecare zi de lucru (chiar si in cele aglomerate) o ora pentru a citi sau invata ceva nou. Astfel, reusesti saptamanal sa aloci cinci ore pentru dezvoltarea ta. In timp, beneficiile acestui sistem nu se vor lasa asteptate. Iar activitatile de invatare pot fi mai diverse decat ai putea crede la o prima vedere. Poti opta sa citesti o carte de nonfictiune (indiferent daca e din domeniul tau de activitate sau din altul), poti alege sa inveti ceva mai practic (cum ar fi un instrument muzical) sau poti face un curs online.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri