Esti in cautare de cele mai bune vinuri romanesti cu care sa-ti impresionezi partenerii? Avem noi o lista pentru tine si iti spunem de unde le poti comanda.

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerii de afaceri, nu vei da gres cu o sticla de vin bun. In cazul in care sunt si cunoscatori, cu siguranta vor sti sa recunoasca denumirile de mai jos, intrate in topul celor mai bune vinuri romanesti.

Clasamentul cu cele mai bune vinuri romanesti a fost realizat in 2018 de compania franceza Gault & Millau, care este in lumea gastronomica o eticheta similara numelui Michelin.

Cele mai bune vinuri romanesti - spumant

Titlul pentru cel mai bun vin romanesc spumant a fost adjudecat de Rhein Extra Brut Imperial, Chardonnay, creat de Halewood. De culoarea aurului alb, spumantul are un caracter floral, o aroma delicata de piersici, pere coapte si migdale, gust proaspat si fructuos. In ceea ce priveste asocierile culinare, vinul poate fi servit ca aperitiv, cu diferite gustari, carne alba sau poate acompania deserturi pe baza de fructe. Poti cumpara de aici unul dintre cele mai bune vinuri romanesti cu care sa-ti impresionezi partenerii.

Cele mai bune vinuri romanesti - vin dulce

Transylvanian Ice Wine 2016 a fost desemnat cel mai bun vin romanesc dulce, o ocmbinatie de Pinot Gris, Muscat Ottonel si Neuburger, de la Crama Liliac. Un ice wine este obtinut din struguri inghetati, recoltati manual, la o temperatura de -13 C, la inceputul lunii decembrie. Transylvanian Ice Wine are arome delicate de fructe galbene – caise, piersici, darsi lychee, cu nuante de ananas, final cu note de fructe tropicale dezvaluind in post-gust o senzatie dulce de miere. Cumpara-l de aici.

Cele mai bune vinuri romanesti - vin rosu

Smerenie 2016 de la Crama Oprisor a fost desemnat cel mai bun vin romanesc in 2018. Pentru acest cupaj, creat de Liviu Grigorica si realizat de Veronica Gheorghiu, s-au folosit trei soiuri de vinuri rosii - Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, fiecare in parte maturat in butoaie de stejar. Este un vin cu o culoare intensa, rubiniu violaceu, echilibrat, corpolent. Daca vrei sa iti impresionezi partenerii de business, il poti comanda de aici.

Cele mai bune vinuri romanesti - Chardonnay

Anima Chardonnay 2017 a fost desemnat cel mai bun Chardonnay, creat de Domeniile Sahateni, Aurelia Visinescu. Vinul are un gust intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate de note lemnoase si vanilice. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Este savuros alaturi de mancarurile cu sos alb, homar, carne de curcan, budinci si prajituri cu crema de unt. Se recomanda a fi servit foarte bine racit. Poate fi cumparat aici.

Cele mai bune vinuri romanesti - vin alb

La aceasta categorie s-au clasat, la egalitate, Avincis Cramposie Selectionata 2017, creat de Avincis, si Premium Fume 2017 - un cupaj intre Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris - marca Budureasca.

Cramposie Selectionata de la Avincis este un vin potrivit oricarei ocazii, cu o culoare galbena, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi. Are un buchet proaspat si expresiv de para si mar verde. Gustul sau este persistent si plin de viata, cu note citrice, insotite de o placuta mineralitate. Il gasesti aici.

Numele cupajului, Premium Fume, este derivat de la aromele sale, similare cu fumul, provenite de la lemnul butoiului de stejar, in care vinul a fost maturat. Gustativ predomina aroma de de paine, continuata cu cea de unt, dar si acele note usore de afumat simtite la nas. Vinul poate fi insotit de preparate pe baza de pui, peste, fructe de mare si paste, dar se poate consuma cu succes singur, inainte de masa. Daca vrei sa-ti impresionezi partenerii de business, comanda vinul de aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri