Nu stiti ce carti merita sa luati in vacanta? elefant.ro a intocmit clasamente pentru cele mai apreciate si cumparate carti dintre cele aparute in acest an.

In clasamentul autorilor straini conduce thriller-ul anului 2019, "Pacienta tacuta", de Alex Michaelides, titlul fiind urmat de "Fiica Ceasornicarului", best-seller al autoarei australiene Kate Morton. Povestea de groaza "Bird Box: Orbeste" a lui Josh Malerman prinde topul celor mai populare 3 titluri scrise de autori straini si publicate in acest an.

Povestea romantica dintre celebrul artist Pablo Picasso si Eva Gouel, descrisa atat de bine de catre autoarea Anne Girard in cartea "Madame Picasso" este si ea in topul preferintelor cititorilor.

Tot printre primele titluri din 2019 preferate de cititorii romani se afla si best-sellerul "Serotonina" al autorului francez Michel Houellebecq, o carte mult asteptata la nivel global si care, desi aparuta in ianuarie, a fost comercializata in Franta in peste jumatate de milion de exemplare in numai trei luni.

Alte prezente notabile in top sunt "Istoria albinelor", de Maja Lunde si "Foc si sange" de George R.R. Martin, autorul celebrei serii Urzeala Tronurilor.

Citeste si:
Rezultate mixte in eCommerce pe 2018: Cine au fost castigatorii?
Rezultate mixte in eCommerce...

Cei mai cititi autori romani

In topul autorilor romani, cel mai vandut titlu aparut in 2019 este romanul "Pana la sfarsit" al Irinei Binder. Urmeaza indeaproape fictiunile "Semn ca te am", de Ioana Chicet-Macoveiciuc si "Portocalele Verzi", de Vitali Cipileaga. "XANAX", colectia de povestioare a jurnalistului Liviu Iancu, a fost si ea apreciata de publicul roman pozitionand autorul pe locul al patrulea in clasament.

“Am decis sa aruncam o privire dupa primele sase luni la aparitiile din 2019 si am avut surpriza sa constatam ca publicul roman este foarte deschis la nou. Acele best-sellers din New York sau de la Paris sunt best-sellers si la Bucuresti. Ne bucura insa si mai mult ca autorii romani tineri sunt tot mai bine primiti de public si regasim in clasamente nume precum Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Liviu Iancu, alaturi de mai consacratii Radu Paraschivescu sau Mircea Cartarescu”, a declarat Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro.

Cele mai populare carti pentru copii

elefant.ro a realizat un clasament si pentru cele mai populare carti dedicate copiilor, aparute in 2019. Pe primul loc se claseaza "Cocosul lui Pettson", de Sven Nordqvist, urmat de inca un titlu al Ioanei Chicet-Macoveiciuc, "Cand ma fac mare". Ema si Eric exploreaza meserii si principii de viata. Foarte apreciat a fost si titlul "Bondarel si iubirea", din colectia Bondarel, un best-seller frumos ilustrat, scris de Britta Sabbag, Maite Kelly si Joelle Tourlonias.

Autorii romani Alec Blenche, Alex Donivici si Cristina Donovici continua sa fie preferati de parinti, situandu-se in clasamentul celor mai cumparate carti petru copii cu noile lor titluri "Aventuri in Tara Nevirtutilor", "Tup si padurea incremenita" si "Intamplari vindecatoare".

Citeste si:
elefant.ro, venituri din vanzari de peste 135 de milioane lei
elefant.ro, venituri din...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum poti comunica intr-o limba straina la fel ca un vorbitor nativ