22 August 2019

Salveaza planeta! Un motor de cautare planteaza copaci



Padurea amazoniana arde. Siberia arde, paduri din Canada ard. Calotele glaciare se topesc, nivelul Oceanului Planetar creste. Intreaga planeta este in pericol. Stim, in Romania avem problemele noastre – coruptie, lipsa infrastructurii, spitale si scoli in ultimul hal. Insa fiecare dintre noi poate ajuta, chiar si fara niciun ban cheltuit, pentru a salva insasi Terra.

CNET.com a compilat cateva variante prin care poti ajuta la intretinerea “Plamanului Planetei”, asa cum este supranumita padurea amazoniana. WALL-STREET.ro a scris mai pe larg despre incendiile din Bazinul Amazonului.

  • Doneaza la Rainforest Action Network pentru a proteja 4000 de metri patrati de padure Amazoniana;
  • Doneaza la Rainforest Trust pentru a-i ajuta sa cumpere padure si a o proteja. Din 1988, organizatia a salvat aproape 100 de miliarde de metri patrati de padure;
  • Redu consumul de hartie si de lemn. Recicleaza. In Bucuresti exista o harta a reciclarii unde poti gasi cel mai apropiat punct unde poti lasa plastic, carton sau sticla;
  • Ecosia.org este un motor de cautare care planteaza cate un copac la fiecare 45 de cautari;
  • Doneaza catre Amazon Watch, o organizatie care protejeaza padurea din Amazon, apara populatia indigena si lucreaza pentru a stabiliza clima planetei.
  • Contacteaza Guvernul si Parlamentul Romaniei pentru a-ti face auzita vocea. Acest din urma punct, din pacate, are sanse minime de reusita avand in vedere actuala clasa politica. Discuta inclusiv cu autoritatile locale (primarii) pentru a-i forta pe alesi ca, in loc de borduri si beton, sa planteze copaci.



Citeste si